آش درهم تحفه غربی و فرهنگ شرقی/ ازدواجی که نفرت آور است
لباس بی قواره بر تن ازدواج
تغییر بزرگی که در سبک ازدواج رخ داده است، تکه پازلی که از هر طرف می چرخانی بر قواره چارچوب اصل موضوع بزرگ است و آنان که به هر دلیلی و گاه بی هیچ دلیل اولیه ای تجربه اش کرده اند از این مدرنیته شدن نفرت دارند.
تازه داشتیم با برخورد قانونی با سایت های غیرمجاز همسریابی کنار می آمدیم و چرایی این نوع شریک گزینی را در ذهن حلاجی می کردیم که صدای پای شبکه های اجتماعی با شتابی که داشتند به گوش رسید و از آنجا که نبوغ ایرانی در هر فعالیتی مثال زدنی است عده ای سودجو از تب داغ استفاده از شبکه های اجتماعی به خصوص تلگرام به اصطلاح روسی نهایت سوء استفاده را کرده و کانال هایی را راه انداختند که دوباره شریک گزینی غیر از عرف و فرهنگ و آداب ایرانی اسلامی را زیر سوال برد.
اینکه گفته شد نهایت سوء استفاده به دلیل فراهم نبودن شرایط عادی و نرمال برای ازدواج جوانان است که سالها برای آن لبهایی سخن گفت و گوش هایی شنید و راهکاری درست که علاج کار باشد ارائه نشد، پیچ تند موانع از یک سو و هجمه های فرهنگی- دینی از منظری دیگر بسیاری را که بر ازدواج دائم چشم بسته بودند به سمت ازدواج های موقت و ابتذال هایی دیگر سوق داد.
پژوهشگران، کارشناسان، آسیب شناسان، جامعه شناسان، جرم شناسان و دیگر گروه های تحقیقاتی همگی بر این باورند که تغییر الگوی زندگی به واسطه حضور بی حد در شبکه های اجتماعی، اعتیاد مجازی، عدم وجود سواد مجازی، استفاده بی پروا از اینترنت، عدم رعایت اخلاق و .... طوفانی را به پا کرده است که باید از دریچه معضل به آن نگاه شود و عزمی جدی برای رسیدگی به آن باشد.
رباتی که به شما پیشنهاد ازوداج می دهد!!
روح الله مومن نسب کارشناس فضای مجازی و پژوهشگر این حوزه در خصوص سوژه گزارشی مطرح شده در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه اغلب گردانندگان این کانال ها افراد سود جو هستند و روابط پیشنهادی به ازدواج منجر نخواهد شد، اظهار داشت: اطلاعات مندرج در این کانال ها از جمله عکس، مشخصات، نام و ... معمولا روتین بوده و صحت چندانی ندارد.
وی هشدار داد: برخی از این کانال ها برای اخاذی از افرادی که به آن می پیوندند و دریافت پول، از سوی یک ربات هدایت می شود و این ربات به گونه ای شبیه به یک انسان طراحی شده که ممکن است حتی با فرد مقابل چت کند و اطلاعاتی را در اختیارش بگذارد.
مومن نسب تاکید کرد: گاه برای اطمینان دادن به افرادی که عضو این کانال ها می شوند اطلاعات صحیحی داده شده و قرارهای پیش از ازدواج گذاشته می شود و متاسفانه روابط خارج از چارچوب شکل می گیرد، اما مدلی که فراگیری دارد در غرب به ازدواج سفید مشهور است و با توجه به فرهنگ کشور ما باید آن را ازدواج سیاه نام نهاد.
ترس از افشای اطلاعات؛ کابوسی که رهایی ندارد
این پژوهشگر حوزه آسیب های فضای مجازی افزود: خانم یا آقا با فردی در شبکه های اجتماعی ارتباط صمیمی برقرار می کنند و این ارتباط تا بدان جا پیش می رود که روابط عاطفی و حتی جنسی آنلاین رخ می دهد و افراد دچار تنوع طلبی جنسی شده و برای ازدواج دچار تعلل می شوند.
وی گفت: این نوع ارتباط با فرد این حس را می دهد که می تواند دائما طرف مقابلش را تغییر دهد و تب این کار به اندازه ای اوج می گیرد که فکر می کند با ازدواج محدود شده و از آن فاصله می گیرد.
مومن نسب با اشاره به اینکه برخی از این افراد ممکن است ازدواج کنند اما همیشه نگران ارتباطات پیش از ازدواجشان هستند، اعلام کرد: متاسفانه باید گفت این دسته افراد همسرشان را با اشخاصی که قبلا با آنها در ارتباط بوده اند مقایسه کرده و دچار وسواس فکری شدیدی هستند، از سویی دیگر افشای اطلاعات گذشته شان دائما آنها را آزار داده و آسیب های جدی را متوجه خانواده شان می کند.
هویت؛ حلقه گمشده
این کارشناس حوزه فضای مجازی تاکید کرد: فضای تلگرام در کشور ما کاملا رها شده است، این شبکه ضد اجتماعی 500 ماده قانونی کشور را نقض می کند و متاسفانه این شبکه نه تنها تحت کنترل نیست و مجوز فعالیت در کشور ندارد، کانال های آن نیز به دلیل محدودیت هایی که شبکه برای دسترسی دارد قابل فیلتر شدن هم نیستند.
وی اظهار داشت: فضایی که در این شبکه ها به واسطه ایجاد کانالهای متعدد و ضد فرهنگی ایجاد شده به اندازه لازم جدی تلقی نمی شود، هویت در فضای مجازی حلقه مفقوده است که از طریق آن به راحتی سوء استفاده های فراوانی در کشور صورت می گیرد و مسئولان از آن غافل هستند در حالی که در بسیاری از کشورهای پیشرفته که مهد فناوری اطلاعات محسوب می شوند چنین آشفتگی وجود ندارد.
مومن نسب با بیان اینکه تا زمانی که سدی بر انجام کار خلاف وجود نداشته باشد و جلوی تبلیغات پر زرق و برق گرفته نشود پیشرفتی حاصل نخواهد شد، گفت: این گونه ازدواج های خارج از عرف نه تنها هویت، فرهنگ، دین و بسیاری از شاخصه های دیگر را زیر سوال می برد، با خارج کردن فرد از مسیر اصلی زندگی، آسیب های روانی جبران ناپذیری را به وی وارد می کند.
پژوهشگر حوزه آسیب های فضای مجازی در پایان تاکید کرد: افزایش طلاق های حاصل از بی اعتمادی و وابستگی به فضای مجازی، تشکیل دادگاه های خانواده با موضوعات مرتبط با حوزه مجازی، عدم مسئولیت پذیری برخی متخلفان برای راه اندازی این نوع کانال ها به دلیل وجود هویت مجهول و ..... به اطمینان آینده و البته زمان حال را با بحرانی مواجه کرده که مقابله با آن جدیت می خواهد.
و در پایان؛
کلاهبرداری، سرقت اطلاعات، اخاذی، هک اکانت و هتک حیثیت، بر هم ریختگی کانون خانواده، بی اعتمادی، ایجاد مشکلات جسمی و روحی، افسردگی، تنوع طلبی، نشانه گرفتن سبک زندگی ایرانی و .... منجر شده است تا 43 درصد از کل جرایم رایانه ای در تلگرام رخ دهد آن هم تنها از ابتدای امسال تا کنون!
به این مساله فکر کنید این شبکه ها که با برچسب اجتماعی وارد فرهنگ ایرانی ما شدند و البته اجتماعات دوست داشتنی و مثال زدنی ایرانی ها را از تک تک ما گرفتند چنان غوغایی به پا کرده اند که انتشار برخی از اخبار آن ممنوع است، شاید این هم از مظلومیت های فرهنگ ما باشد که با بی توجهی همانند هوای کلانشهرها آلوده شده است.
گزارش از عاطفه بیات
انتهای پیام/
Authors: http://www.yjc.ir