ایده فضایی اشمیت برای حل بحران تامین انرژی برای هوش مصنوعی

به گزارش ایتنا[2] و به نقل از تکاسپات[3]، او که اکنون در رأس این شرکت قرار دارد، بهطور جدی در حال بررسی امکان استقرار دیتاسنترها در مدار زمین است. هدف اصلی او، مقابله با بحران فزاینده انرژی ناشی از گسترش سریع زیرساختهای محاسباتی هوش مصنوعی است.
اشمیت در یک جلسه استماع کنگره آمریکا، به نگرانیهایی درباره مصرف برق دیتاسنترها اشاره کرد و گفت برخی از آنها ممکن است تا ۱۰ گیگاوات برق نیاز داشته باشند؛ رقمی ده برابر توان یک نیروگاه هستهای متوسط. پیشبینیها نشان میدهند که تا سال ۲۰۳۰، دیتاسنترها به بیش از ۹۶ گیگاوات برق جدید نیاز خواهند داشت.
خبرنگار حوزه فضا، اریک برگر، این حرکت اشمیت را به نیاز رو به رشد انرژی در حوزه هوش مصنوعی مرتبط دانست؛ فرضیهای که اشمیت نیز بهطور غیرمستقیم آن را تأیید کرد. او باور دارد که برداشت مستقیم انرژی خورشیدی از فضا میتواند راهحل پایدار تأمین برق برای این مراکز باشد.

Relativity Space، شرکتی نوپا در حوزه پرتابهای فضایی، با تمرکز بر فناوری چاپ سهبعدی، در حال توسعه موشک Terran R است، موشکی که قادر است بیش از ۳۳ هزار کیلوگرم محموله را به مدار پایین زمین حمل کند. اشمیت با در اختیار داشتن این شرکت به یکی از معدود بازیگران مستقل صنعت هوافضا دست یافته، در شرایطی که رقبایی چون اسپیسایکس و بلو اوریجین بیش از پیش با سیاست و منافع شخصی بنیانگذارانشان گره خوردهاند.
با این حال، ایده ارسال دیتاسنترها به فضا با چالشهایی جدی روبروست؛ از هزینههای بالا گرفته تا موانع فنی. اگرچه بهلحاظ نظری امکانپذیر است، هنوز هیچ شرکتی نتوانسته این طرح را به واقعیت تبدیل کند. در عین حال، اگر تب هوش مصنوعی فروکش کند، شاید کل این بحران انرژی نیز بهسرعت از بین برود.
References
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری