تاثیر بارداری بر سلامت دهان و دندان

عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: برخلاف تصور رایج که بارداری را عامل از دستدادن دندانها میداند این مسئله بیشتر به عدم رعایت بهداشت دهان در این دوران مربوط میشود.
دکتر فاطمه احمدی متمایل با اشاره به اینکه پوسیدگی دندان و بیماریهای لثه میتوانند نهتنها بهصورت موضعی، بلکه بهصورت سیستمیک نیز بر بدن تأثیر بگذارند، گفت: متأسفانه آگاهی جامعه در این زمینه همچنان پایین است.
وی با بیان اینکه عفونتهای دهانی و باکتریهای موجود در دهان میتوانند از طریق سیستم گردش خون و دستگاه گوارش به سایر بخشهای بدن انتقال یابند، تصریح کرد: این مسئله میتواند عوارض جدی از جمله رد پیوند کلیه در بیماران پیوندی، تشدید بیماریهای قلبی، افزایش خطر سقطجنین و تولد زودرس در مادران باردار و حتی تشدید عوارض پرتودرمانی در بیماران سرطانی را به دنبال داشته باشد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان و متخصص بیماریهای دهان و فک صورت گفت: برخی از بیماریهای سیستمیک، مانند سرطان خون و کمخونیهای شدید، ممکن است نخستین علائم خود را در داخل دهان نشان دهند.
احمدی متمایل توضیح داد: در بسیاری از موارد، تورم لثه، درد دندان یا تغییر رنگ مخاط دهان، اولین نشانههای بیماریهایی مانند سرطان یا مشکلات تیروئیدی هستند که نیاز به بررسیهای پزشکی دقیقتری دارند.
عوامل خطرزا برای سرطانهای دهان
وی با بیان اینکه افرادی که سیگار، قلیان یا الکل مصرف میکنند، در معرض خطر بالای ابتلا به سرطانهای دهان قرار دارند، اظهار کرد: تشخیص زودهنگام این بیماری اهمیت زیادی دارد، چرا که میزان پیشرفت آن سریع بوده و نرخ مرگومیر بالایی دارد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه ترک سیگار و الکل قبل از بروز مشکلات، تأثیرگذارتر از ترک آن پس از ابتلا به بیماری است، توصیه کرد: در این راستا لازم است افراد برای پیشگیری، عادات ناسالم خود را کنار بگذارند.
احمدی متمایل با بیان اینکه برخلاف تصور رایج که بارداری را عامل از دستدادن دندانها میدانند این مسئله بیشتر به عدم رعایت بهداشت دهان در این دوران مربوط میشود، تأکید کرد: زنان باید پیش از اقدام به بارداری، سلامت دندانهای خود را بررسی کرده و در طول بارداری نیز با رعایت بهداشت مناسب، از پوسیدگی و بیماریهای لثه جلوگیری کنند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی همدان به نقش بزاق در سلامت عمومی اشاره کرد و گفت: بزاق یکی از شگفتیهای خلقت است و سلامت کلی بدن را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه امروزه تحقیقات پزشکی در حال توسعه روشهایی هستند که بتوانند از طریق نمونه بزاق، بسیاری از بیماریها را شناسایی کنند، خاطرنشان کرد: آنزیمهای موجود در خون به بزاق نیز ترشح میشوند و این موضوع، بزاق را به یک ابزار تشخیصی ارزشمند تبدیل کرده است.
وی با اشاره به روشهای اصولی بهداشت دهان، بر اهمیت مسواکزدن دو بار در روز، استفاده از نخ دندان و پرهیز از مرطوب کردن مسواک قبل از استفاده تأکید کرد و گفت: مسواک باید هر شش ماه یکبار تعویض شود و خمیردندان به مقدار کم استفاده شود تا اثر تمیزکنندگی بیشتری داشته باشد.
گزارش: فاطمه عزیزی هرمز
کپی لینکلینک کپی شد
∎[2][3]Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری