نقش کلیدی زنان در تقویت اقتصاد و بهبود کیفیت زندگی/ اهمیت سرمایهگذاری در مهارتآموزی برای تقویت اقتصاد خانواده

معصومه خلیلی مقدم در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه[2]، در رابطه با نقش زنان در اقتصاد خانواده عنوان کرد: نقش زنان در مدیریت اقتصاد خانواده بسیار مهم است و تقویت این نقش میتواند تأثیرات مثبتی بر کیفیت زندگی خانوارها و جامعه داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه زنان میتوانند در اقتصاد خانواده به روشهای مختلف و متنوعی نقش ایفا کنند، ادامه داد: نقش آفرینی زنان در خانواده به دو دسته مستقیم و غیرمستقیم تقسیم می شود.
استاد دانشگاه با بیان اینکه نقشهای مستقیم شامل فعالیتهایی هستند که بهطور واضح و مشهود در تأمین اقتصادی خانواده تأثیر دارند، اضافه کرد: اشتغال و درآمدزایی، کارآفرینی و مدیریت مالی از جمله روشهای تأثیرگذاری مستقیم بانوان در اقتصاد خانواده است.
وی با بیان اینکه زنان در مدیریت و برنامهریزی مالی خانواده نقش اساسی دارند، اظهار کرد: نقشهای غیرمستقیم معمولاً شامل فعالیتهایی هستند که تأثیر آنها بر اقتصاد خانواده کمتر مشهود است، اما به همان اندازه مهم هستند.
خلیلی مقدم ادامه داد: مدیریت خانه و خانواده، پرورش و آموزش فرزندان در مسائل اقتصادی، حفظ و تقویت روابط اجتماعی و ایجاد شبکههای حمایتی و اقتصادی از جمله روشهای غیرمستقیم تأثیر زنان در اقتصاد خانواده است.
خلیلی مقدم افزود: نگرشهای فرهنگی و اجتماعی، عدم دسترسی به آموزش و مهارتهای لازم در عرصه اقتصادی و عدم وجود سیاستها و برنامههای حمایتی میتواند مانعی در نقشآفرینی زنان در اقتصاد خانواده باشد که با رفع آنان میتوان نقش زنان در اقتصاد خانواده را بهبود بخشید.
وی افزایش دسترسی به آموزشهای حرفهای و فنی برای زنان و ترویج فرهنگ کارآفرینی را از جمله راهکارها دانست و بیان کرد: دولت و نهادهای اجتماعی باید سیاستهایی را برای حمایت از زنان در زمینههای شغلی و خانوادگی اتخاذ کنند تا زنان بتوانند موثرتر از قبل عمل کنند.
فعال اقتصادی یادآور شد: زنان میتوانند در اقتصاد خانواده به طور مؤثری نقش ایفا کنند و به تواناییهای خود اعتماد داشته باشند و از فرصتهایی که در اختیار دارند، بهرهبرداری کنند. آنها میتوانند با مهارتآموزی و افزایش دانش خود در زمینههای مختلف، به تغییرات مثبت در زندگی اقتصادی خانواده خویش و بهرهوری بهتر اقتصاد خانواده کمک کنند.
وی در رابطه با اهمیت افزایش بهره وری اقتصادی خانواده گفت: بهرهوری اقتصادی خانواده موضوعی مهم است که میتواند به بهبود کیفیت زندگی و تأمین نیازها کمک کند که در این مسیر مدیریت مالی و منابع خانواده و همکاری میان اعضای خانواده در تصمیمگیریهای مالی بسیار مهم است.
فعال حوزه زنان سرمایهگذاری در آموزش و مهارتآموزی را دیگر نکته ضروری در این عرصه دانست و تصریح کرد: خانوادهها باید به بهبود مهارتهای خود و فرزندانشان توجه کنند. این امر میتواند شامل آموزش تخصصی و مهارتهای فنی و کارآفرینی باشد.
انتهای پیام
References
- ^به گزارش خبرگزاری - (sahebkhabar.ir)
- ^خبرگزاری حوزه (www.hawzahnews.com)
- ^∎ (sahebkhabar.ir)
- ^ (sahebkhabar.ir)
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری