پرینت

داستان منزلی شخصی که به یک کتابخانه تبدیل شد

on .

داستان منزلی شخصی که به یک کتابخانه تبدیل شد

این مروج کتاب در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما [1]افزود: هیچ کتابخانه‌ای در منطقه سرحدآباد کرج تا شعاع ۱۰ کیلومتری وجود نداشت و من سال‌ها بود که در کتابخانه‌های تهران کار می‌کردم و تمام مردم محل به دلیل در دسترس نبودن کتابخانه و گران بودن کتاب، سفارش کتاب هایشان از کتابخانه را به من می‌دادند.

وی گفت: مدتی بعد، تعدادی کتاب از بخش اهدایی کتابخانه محل کار خود در تهران را با اجازه مدیر کتابخانه، به علاقه‌مندان اهدا کردم و این کار با استقبال زیادی مواجه شد.

این مروج کتاب افزود: تعداد کتاب‌های اهدایی با گذشت زمان افزایش یافت و سال ۱۳۶۹ تصمیم گرفتم یک طبقه از منزل مسکونی پدرم را به چیدن این کتاب‌ها و استفاده علاقه‌مندان به کتاب اختصاص دهم. این کتابخانه در حال حاضر حدود هزار نفر عضو ثابت و فعال دارد که به صورت هفتگی مراجعه می‌کنند و کتاب امانت می‌گیرند.

محمد نوری گفت: همچنین افرادی هستند که توانایی جسمی برای مراجعه به کتابخانه را ندارند، به همین دلیل پیک رایگان ارسال کتاب را برای این افراد را فراهم کردیم و حالا با گذشت چندسال، همین کتابخانه خود جوش به یک مرکز آموزشی نیز تبدیل شده و به‌طور مستمر، میزبان برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های فرهنگی است.

وی افزود: نام این کتابخانه را «کتابخانه صلواتی شهدای سرحدآباد کرج» گذاشته‌ایم. محلی که تنها و تنها با کمک مردم اداره می‌شود. به‌عنوان مثال، یک خیر، پول یک‌سال برق کتابخانه را تقبل کرده است. اعضای کتابخانه، با ارائه کمک‌های مالی و خدماتی، کتابخانه را ارائه کردند. خیری میزو صندلی‌های این محل را فراهم کرده است و عده‌ای هم در قالب فعالیت‌های آموزشی به ما در این کتابخانه کمک می‌کنند. مثلا در این کتابخانه، برای افراد کم بضاعت و بی‌بضاعت کلاس‌های زبان‌انگلیسی، ریاضی، بازیگری و عکاسی برگزار می‌کنیم.

این مروج کتاب گفت: اهدای کتاب فعالیتی نبوده که از همین چند سال اخیر با ایجاد کتابخانه در منزل پدرم آغاز شده باشد، بلکه از سال ۱۳۸۲ بنده مروج کتاب هستم و تاکنون بیش از ۶۰۰ هزار جلد کتاب به افراد مختلف اهدا کرده‌ام.

آقای محمد نوری افزود: اولین اقدام بنده برای ترویج امر کتابخوانی ایجاد ایستگاه‌های صلواتی کتاب بوده است. این ایده، سال‌ها پیش طراحی شد و ما در کنار جاده فردیس، ایستگاهی صلواتی با ۳۰۰ هزار جلد کتاب راه اندازی کردیم.

وی گفت: حدود چهار سال، این ایستگاه کتاب در کنار اتوبان برقرار بود و بعضی از رانندگان که برایشان جالب بود توقف می‌کردند و کتاب مورد نظر خود به طور رایگان دریافت می‌کردند. اکنون هم ایستگاه صلواتی کتاب، به مناسبت‌های مختلف دایر می‌شود.

آقای نوری افزود: این ایستگاه‌های کتاب صلواتی در بخش‌های از ایستگاه‌های مترو؛ مانند مترو صادقیه، گلشهر، چیتگر، محمد شهر و مترو کرج نیز در سال ۹۷ راه اندازی شدند و حدود ۳۰۰۰ جلد کتاب در این شش ایستگاه قرار گرفت.

وی گفت: اقداماتی که انجام دادم تنها برای ترویج امر کتابخوانی و دردسترس آسان به کتاب برای تمامی افراد بوده است، استفاده از کتاب‌ها بدون هیچ دغدغه مالی و رفت و آمد برای همه، امری بوده که رهبر انقلاب هم برا آن تاکید داشته‌اند و ما هم، این امر را در دستور کار قرار داده‌ایم.

کتاب خانه شهدای سرحد آباد ۲۴ سال است که به صورت دائمی، خودجوش و رایگان به عموم افراد، خدمات ارائه می‌کند.

این کتابخانه واقع در کرج جاده فردیس روبروی پمپ بنزین باران کوچه صاحب الزمان (عج) است.

References

  1. ^خبرگزاری صداوسیما (www.iribnews.ir)

Authors: صاحب‌خبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری

آخرین اخبار چند رسانه ای