گم شدن نوجوانان در کوچه پس کوچه های خیال و واقعیت
آسیبها و تهدیدهای فضای مجازی جزو بدیهیات جامعه امروز است، تا جایی که حتی آنهایی که طراحان این فضا بودند و از ابتدا از آن استفاده میکردند حالا به این نتیجه رسیدهاند که باید محدودیتهایی را مخصوصا برای سنین پایین ایجاد کنند.
نوجوانان را کنترل کنید
وی در ادامه اظهار داشت : باید در دنیای مجازی محدودیت سنی برای نوجوانان اعمال کنید چرا که سن نوجوانی سن کنجکاوی است .حالا وقتی به اینترنت دسترسی داشته باشد و بتواند جواب سوالهایش را از اینترنت به دست بیاورد، مشکلات زیادی برایش بهوجود خواهد آمد چرا که هنوز به آن تجربه و بلوغ فکری نرسیده و همه چیز را در این فضا باور میکند.
نوجوانان زودباور آسیب پذیرترند
این روانشناس در ادامه گفت : زودباوری ذات نوجوانان است. وقتی من و شمای بزرگسال شروع به جستجو در اینترنت میکنیم، خیلی از مسائل را میبینیم که درست نیست، اما به تجربه میفهمیم که نباید به همه آنچه میبینیم اعتماد کنیم، اما نوجوانها اینطور نیستند و خیلی زود باورند.
جالب است بدانید اتفاقی که این روزها در فضای مجازی در حال اتفاق افتادن است اتفاقی است که ریشهاش به ارسال اطلاعات در شبکههای مختلف اجتماعی برمیگردد. از آنجا که در این شبکهها، اطلاعات بدون حساب و کتاب و بدون اینکه فرد دنبالشان باشد، ارسال میشود، در نتیجه نوجوان در معرض اطلاعاتی قرار میگیرد که در درستی یا نادرستیشان شک وجود دارد که خیلی برای نوجوان آسیب زاست چرا که صرفا به دلیل عضویت در شبکههای مجازیای مثل تلگرام و... در معرض استفاده از اطلاعاتی قرار میگیرد که مناسب سناش نیست.
دوره نوجوانی دوره گذار است
نصری در ادامه بیان کرد : نوجوانها چون تازه از دوران کودکی بیرون آمدهاند و هنوز هم به بزرگسالی نرسیدهاند، یک دوره گذار را طی میکنند؛ دورهای که خیلی طولانی نیست، اما اثرات زیادی بر شخصیت آنها در بزرگسالی خواهد گذاشت. در نتیجه با وجود آگاهیهایی که همه ما از آسیبهای فضای مجازی داریم، نباید از اثرات آن بر شخصیت نوجوانها در این دوره گذار غافل شویم.
ریسک پذیری نوجوانان بالا است
این روانشناس افزود :جالب است بدانید سن نوجوانان طوری است که احساس خطر نمی کنند برای همین قدرت ریسک پذیری بالایی دارند و ممکن است خودشان را به دردسر بیندازند و از آنجا که پدر و مادر نظارتی بر فضای مجازی ندارند، احتمال آسیب دیدن نوجوانانشان بسیار زیاد است.
نوجوانان را به حال خود در فضای مجازی رها نکنید
نصری در پایان متذکر شد : بهتر که نه باید خانوادهها در استفاده از فضای مجازی برای فرزندانشان مخصوصا در سن نوجوانی محدودیت ایجاد کنند ، اتفاقی که متاسفانه این روزها نمیافتد.، تا نوجوانانشان کمتر آسیب ببینند و دچار بحران هویت شوند.
گزارش از : مریم عبدالهی
انتهای پیام/
Authors: http://www.yjc.ir