پرینت

تامین‌کنندگان باتری از کودکان برای استخراج کبالت استفاده می‌کنند

on .

به تازگی در گزارشی که توسط سازمان عفو بین‌الملل منتشر شده است به استفاده از کودکان در استخراج مواد مورد استفاده در ساخت باتری‌ها اشاره شده است. با همراه باشید.

ممکن است باتری‌ آیفون شما نیز توسط تولیدکنندگانی ساخته شده باشد که از کودکان برای استخراج کبالت مورد استفاده در آن کار کشیده باشند. حتی تصور این که برای ساخت باتری گوشی ما کودکانی هفت ساله به کار بسته شده‌اند نیز بسیار دشوار است. امروز سازمان عفو بین‌الملل در گزارشی اعلام کردکه کبالتهای استخراج شده از معادن جمهوری دموکراتیک کنگو (DRC) در ساخت باتری‌های مورد استفاده‌ی شرکت‌های بزرگی همچون اپل، سامسونگ و سونی به کار گرفته می‌شوند. یونیسف تعداد کودکانی که در معادن جمهوری دموکراتیک کنگو کار می‌کنند را چیزی در حدود چهل هزار نفر تخمین زده است.

سازمان عفو بین‌الملل معتقد است که کبالتهایی که از بخش‌های خاصی از این کشور استخراج می‌شوند برای ساخت باتری به کشورهایی همچون چین و کره‌جنوبی فرستاده می‌شود. این باتری‌ها که با تلاش کودکان ساخته می‌شود پس از تکمیل فرآیند ساخت به غول‌های بزرگ فناوری فروخته می‌شود.

اپل در بیانیه‌ای که منتشر کرده است به این مساله اشاره دارد که استفاده از کودکان در چرخه‌ی تامین این شرکت جایی ندارد. اپل همچنین اعلام کرده است اگر تامین‌کنندگانش از افرادی با سنی کمتر از سن قانونی برای کار استفاده کنند آن‌ها را به پرداخت هزینه‌های بازگشت به خانه و تحصیل این کودکان مجبور خواهد ساخت. اپل همچنین در بخشی دیگر از بیانیه‌اش اعلام کرده که این کودکان و افراد کم سن و سال پس از رسیدن به سن قانونی می‌توانند در این شرکت‌ها مشغول به کار شوند. اپل از صحت گزارش اعلام شده توسط سازمان عفو بین‌الملل حرفی به میان نیاورده و فقط اعلام کرده است که اگر این گزارش‌ها صحت داشته باشند با مسئولین آن برخورد خواهد کرد.

سامسونگ نیز به عنوان دیگر غول عرصه‌ی تکنولوژی استفاده از کودکان را برای کار محکوم کرده است و بیان می‌کند که این شرکت نظارت کاملی بر چرخه‌ی تامین خود دارد. سامسونگ اعلام کرده است در صورت یافتن موردی که در آن از کودکان برای کار استفاده شده باشد به سرعت قراردادش را با شرکت تامین‌کننده فسخ خواهد کرد. سونی هم اعلام کرده است تامین‌کنندگانی که با آن‌ها همکاری می‌کند مسائل مربوط به حقوق بشر و قوانین کار کودکان را رعایت می‌کنند.

سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید از ۸۷ نفری که با آن‌ها صحبت کرده است ۱۷ نفر کودک بوده‌اند. پاول ۱۴ ساله می‌گوید که گاهی مجبور است ۲۴ ساعت را در تونل‌ها سپری کند و تا صبح روز بعد به کار مشغول باشد. ۵۰ درصد کبالت استخراج شده از معادن سراسر جهان متعلق به جمهوری دموکراتیک کنگو است و باتری بسیاری از گوشی‌هایی که این روزها از آن‌ها استفاده می‌کنیم با مواد استخراج شده از معادن این کشور تولید می‌شوند.

بازار ابزار تکنولوژیک روز به روز در حال رشد و شکوفایی است؛ شاید بسیاری از بزرگان عرصه‌ی تکنولوژی سرگرم تولید محصولات و ایده‌های جدیدشان باشند، اما فراموش کردن این که پایه‌ها و مواد اولیه‌ی صنعتشان چگونه به دست می‌آید قطعا نادرست است. نظر شما در این مورد چیست؟

cloob

منبع خبر

پیشنهادات امروزمون چیه؟

ads
ads2