آنفلوانزا را دستکم نگیرید
شفاآنلاین سلامت[2]>«شرایط قرمز نیست، اما اگر نکات بهداشتی را رعایت نکنیم، احتمال بروز یک یا دو پیک بیماری تا پایان امسال وجود دارد.» این جمله، خلاصهای از وضعیت فعلی و پیشروی مشهد در حوزه ابتلای افراد به آنفلوانزاست. به گفته مسئولان حوزه درمان، هنوز خیلی از افراد فقط درباره بروز کرونا نگرانی دارند، در حالی که آنفلوانزا میتواند علائم سنگینتری از کووید نیز داشته باشد، ضمن اینکه آلودگی هوا که اخیرا روزهای بسیاری دامنگیر مشهد میشود نیز موجب تشدید بیماریهای تنفسی میشود. بنابراین توصیه بهداشتی این روزها، استفاده از ماسک، شستوشوی مکرر دستها و در حد امکان در خانه ماندن است.
به گزارش شفا آنلاین[3] به روایت آمار، شیوع آنفلوانزا از ماه آبان و آذر بهمرور با روند افزایشی روبهرو بوده است؛ این در حالی است که پس از سرمای سخت و برف سنگین در مشهد که منجر به تعطیلی مدارس و ادارات شد، شاهد شکست زنجیره انتقال بیماری بودیم؛ این امر نشاندهنده این است که رعایت فاصلهگذاری و... میتواند کاهش چشمگیری در ابتلا را به دنبال داشته باشد.
افزایش موارد سرپایی و بستری به دلیل بروز آنفلوانزا
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز گذشته در نشست خبری که باتوجهبه شیوع بیماریهای تنفسی بهویژه آنفلوانزا برگزار شد، با اشاره به اینکه در هفتههای اخیر موارد ابتلا به بیماری آنفلوانزا و شبهآنفلوانزادر حوزه سرپایی و بستری افزایش داشته است، گفت: آنفلوانزای فصلی هرساله بروز پیدا میکند و جدید نیست، اما در دوران کرونا به دلیل تحتالشعاع قرارگرفتن این بیماری، خیلی موارد آنفلوانزا رسانهای نمیشد.
محمد دهقانی با بیان اینکه معمولا آنفلوانزا دو یا سه پیک را ایجاد میکند، اظهار کرد: بنابراین در زمان پیکها مراجعه بیماران به مراکز درمانی سرپایی افزایش مییابد و دو یا سه هفته بعد نیز شاهد افزایش آمار بستری در بیمارستانها خواهیم بود. بیشتر افراد نسبت به ابتلا به کرونا نگرانی بیشتری دارند، اما این بهمعنای این نیست که آنفلوانزا اهمیت ندارد زیرا در زمان بروز این بیماری نیز مرگومیر کم نداشتهایم.
دهقانی شیوع این بیماری را مختص مشهد، استان و حتی کشورمان ندانست و گفت: معمولا در این فصل آلودگی هوا نیز بیشتر میشود و این موضوع بیماری را تشدید میکند. در گروههای پرخطر مانند سالمندان، مادران باردار و کسانی که نقص ایمنی دارند، ممکن است بیماری با شدت بیشتری بروز پیدا کند.
او افزود: بنابراین توصیه میشود که زمانی که فصل این بیماری است، بهویژه گروههای پرخطر واکسیناسیون انجام دهند. رعایت فاصلهگذاری و نکات بهداشتی و استفاده از ماسک نیز میتواند در کاهش ابتلا به این بیماری مؤثر باشد.
احتمال بروز دو پیک آنفلوانزا تا پایان سال
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد از احتمال بروز یک یا دو پیک بروز آنفلوانزا تا پایان امسال خبر داد و افزود: از بیماران درخواست میکنیم که برای سرماخوردگی یا آنفلوانزا بهطور مستقیم به بیمارستانها مراجعه نکنند زیرا محیط بیمارستان نیز آلوده است.
تشکیل تیمهای نظارت از بیمارستانهای خصوصی برای پذیرش بیمار
دهقانی همچنین به دستور اخیر رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد درباره الزام پذیرش بیماران اورژانسی در بیمارستانهای خصوصی اشاره کرد و گفت: بیمارستانهای خصوصی و خیریه بعضی اوقات از پذیرش بیماران تنفسی خودداری میکنند، درصورتیکه مرکزی که به عنوان بیمارستان مجوز دریافت کرده است، باید تمام بیماران را پذیرش کرده و خدمت اورژانسی را به آنها ارائه دهد، اگر لازم بود، پس از ارائه خدمت اورژانسی میتواند بیمار را به بیمارستان دیگری ارجاع دهد.
وی ادامه داد: از روز گذشته تیمهای نظارتی به دستور رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تشکیل شده است و به این بیمارستانها مراجعه میکنند؛ درصورتیکه این بیمارستانها بیمار اورژانسی را پذیرش نکنند، حتما در اعتباربخشی آنها لحاظ خواهد شد. اگر دو یا سه نوبت به آنها تذکر بدهیم، یک درجه اعتباربخشی آنها سقوط خواهد کرد و از نظر مالی دچار مشکل میشود.
او درباره اینکه آیا قرار است ارائه خدمات به بیماران اورژانسی در این بیمارستانها با تعرفه دولتی صورت بگیرد؟ گفت: نمیتوان به بیمارستان خصوصی اعلام کرد که باید تعرفه دولتی دریافت کند، اما فقط ملزم به پذیرش این بیماران هستند.
کنترل مرزهای ورودی برای شناسایی بیماران
رئیس گروه بیماریهای واگیردار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این نشست، با اشاره به اینکه بیماریهای ویروسی معمولا خودمحدودشونده است و در حالت عادی ظرف یک هفته محدود میشود، گفت: برای کنترل عامل بیماریزا سعی میکنیم در مبادی ورودی از جمله هوایی، ریلی و... مراقبت داشته باشیم و مسافرانی را که علائم داشته و وارد کشور شدند، در زمان ورود شناسایی کنیم.
زهرا نهبندانی افزود: رعایتهای موارد بهداشتی لازم است زیرا وضعیت آنفلوانزا حتی در منطقه حاد شده است و نهتنها علائم آن از کرونا کمتر نیست بلکه حتی شدیدتر است.
توزیع 33هزار و دپو هزار دز واکسن آنفلوانزا
او بیان کرد: به طور کلی نرخ مرگ و میر بر اثر آنفلوانزا یکدرصد است؛ از ابتدای فصل شیوع آنفلوانزا تاکنون در محدود دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مرگومیر نداشتهایم. حدود 33هزار دز واکسن نیز از اواخر مهرماه تاکنون توزیع شده است و هنوز هزار دُز دپو داریم.
لینک کپی شدلینک کوتاه:https://shafaonline.ir/001UIy
References
- ^به گزارش خبرگزاری - (sahebkhabar.ir)
- ^شفا انلاین (shafaonline.ir)
- ^شفا آنلاین (shafaonline.ir)
- ^∎ (sahebkhabar.ir)
- ^ (sahebkhabar.ir)
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری