کشف قدیمیترین نوشته الفبایی در شهر باستانی سوریه
به گزارش ایسنا، این نوشته که قدمت آن به حدود ۲۴۰۰ سال قبل از میلاد میرسد، تقریبا ۵۰۰ سال قبل از دیگر خطهای الفبایی شناخته شده است. این یافته جدید باعث تغییر برداشتهای قبلی باستان شناسان میشود در مورد اینکه حروف الفبا از کجا آمدهاند، چگونه در بین جوامع به اشتراک گذاشته شده و چگونه میتواند برای تمدنهای اولیه شهری معنی داشته باشد.
گلن شوارتز، استاد باستان شناسی در دانشگاه جان هاپکینز و مدیر این تیم تحقیقاتی در این باره میگوید: الفباها باعث شدند تا به غیر از خانوادههای سلطنتی و نخبگان، مردم عادی نیز توانایی نوشتن پیدا کنند و همین مساله تحول در جوامع را به همراه داشت. نوشتار الفبایی، شیوه زندگی مردم، نحوه تفکر و نحوه ارتباط آنها را تغییر داد.
شوارتز جزئیات کشف خود را به زودی در نشست سالانه انجمن آمریکایی تحقیقات خارج از کشور به اشتراک خواهد گذاشت. شوارتز که یک باستان شناس خاور نزدیک است، چگونگی توسعه مناطق شهری اولیه در سراسر سوریه و چگونگی ظهور شهرهای کوچکتر در منطقه را مطالعه میکند. او به همراه همکارانش از دانشگاه آمستردام، یک حفاری باستان شناسی ۱۶ ساله را در منطقه باستانی ام المره ( یکی از اولین مراکز شهری که در غرب سوریه پدید آمد )، رهبری کرده است.
باستان شناسان در این منطقه مقبرههایی را کشف کردند که قدمت آنها به عصر برنز اولیه باز میگردد. شوارتز در این باره میگوید: پیش از این، محققان فکر میکردند که الفبا در مصر یا در اطراف مصر ۱۹۰۰ سال قبل از میلاد اختراع شده است. اما مصنوعات ما قدیمیتر و از ناحیهای متفاوت روی نقشه است و این نشان میدهد که داستان پیدایش الفبا با آنچه که ما فکر میکردیم، بسیار متفاوت است.
انتهای پیام
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری