واکنش تند مدیر پیام رسان داخلی: تمام فیلترشکن ها را فیلتر کنید
به اعتقاد مخالفان سرسخت رفع فیلتر اینترنت، تنها راه حل برون رفت از مشکلات، فیلتر فیلترشکنها است. آیا این پیشنهاد پایه و اساس درستی دارد؟
موافقان و مخالفان رفع فیلتر اینترنت در کشور طی روزهای اخیر و عمدتا پس از رفع فیلتر گوگل پلی و واتساپ به جان یکدیگر افتاده و مدام از هر تریبونی با هم بحث میکنند. در این مطلب از گجت نیوز، به ذکر توصیههای یکی از جدیترین مخالفان رفع فیلتر میپردازیم که از قضا مدیرعامل یکی از پیامرسانهای داخلی کشور است.
در گفتگویی که اخیرا بین رسول جلیلی و معاون وزیر ارتباطات شکل گرفته بود، مدیرعامل پیام رسان بومی گپ هم اظهارنظر کرد و راهکار حل مشکلات حوزه اینترنت را در فیلترینگ فیلترشکنها دانست. این در حالی است که مصوبه رسمی شورای عالی فضای مجازی هنوز به طور رسمی و دقیق منتشر نشده و باید دید که قرار است چه اتفاقاتی رخ دهد.
مهدی انجیدنی، مدیرعامل پیام رسان بومی گپ، معتقد است تا زمانی که گوگل پلی و واتساپ با ایران مذاکره نکنند و قوانین ایران را نپذیرند، نباید رفع فیلتری صورت بگیرد. ایشان به همراه رسول جلیلی، خاطرنشان کردند که راههای مختلفی برای مقابله با فعالیت سکوهای خارجی در کشور وجود دارد که یکی از آنها، فیلتر کردن تمامی فیلترشکنهاست.
پیشنهاداتی عجیب و غریب
انجیدنی در ادامه پیشنهادات خود تأکید کرد که یکی از راه حلهای دیگر برای جلوگیری از فعالیت پلتفرمهای خارجی در ایران، ممانعت از ارسال پیامک یا تماس صوتی است. مخالفان رفع فیلتر در این نشست و در مقابل معاون وزیر ارتباطات، صراحتا با تصمیمات شورای عالی فضای مجازی که مدتی پیش گرفته شد، مخالفت کردند.
رسول جلیلی نیز در تأیید صحبتهای مدیرعامل گپ، تأکید کرد که مجلس شورای اسلامی باید استفاده از فیلترشکن را هر چه سریعتر جرم انگاری کند و وزارت ارتباطات هم باید با این تصمیم موافقت داشته باشد. و اما حمید فتاحی، معاون وزیر ارتباطات خاطرنشان ساخت که 80 درصد مردم مطابق با آخرین آمارها از فیلترشکن استفاده میکنند و حکمرانی فیلترینگ در فضای مجازی شکست خورده است. جلیلی به مصوبه تأیید نشده شورای عالی فضای مجازی اشاره کرد و گفت:
بحث این است که آیا بدون پیش شرط و بدون مذاکره و حکمرانی فضای مجازی و انطباق حکمرانی فضای مجازی با این دوسکو به ویژه واتساپ و گوگلپلی که آمریکایی هستند، این اتفاق قابل انجام است یا نه. کاملا درست است که باید رضایت رئیس جمهور که به عدهای وعده دادهاند و رضایت کسانی که قول گرفته بودند باید تامین شود، ولی در کنارش برای همه آحاد جامعه موضوع حکمرانی قانونمند فضای مجازی یک موضوع جدی و مسئله است. اگر قانونی در فضای مجازی گذاشته نشود و از این فضا محافظت نشود مردم ضرر میکنند.
در واقع ایشان معتقد است که نباید بدون انجام هیچ مذاکرهای، اجازه فعالیت به واتساپ یا گوگل پلی داد. به اعتقاد جلیلی، نمیتوان نامشروط، اجازه فعالیت سکویی که صفر تا صدش متعلق به دشمن است و دشمنیاش با ترور، تجاوز و آسیب رساندن به کشور نشان داده، داد.
بیشتر بخوانید:
واکنش های تند به رفع فیلتر ناقص در ایران
مسدود کردن پیامکها و فیلترشکنها
مدیرعامل پیام رسان گپ در ادامه این گفتگو به شبکه ویراستی که نمونه داخلی توییتر بود، رونمایی کرد و سه سال بعد از آن مشخص شد که لاجوردی هم یکی از بنیان گذاران این پلتفرم بوده است. مخلص کلام انجیدنی این است که سکوهای داخلی باید در داخل کشور نماینده رسمی داشته باشند و تمامی قوانین ما را بپذیرند. وی میگوید:
همین چند وقت پیش بود که یکی از اپراتورهای ارتباطی به خاطر مشکلی واتساپ را مشمول پرداخت جریمه و پیروی از قوانین بینالمللی کرد. این اقدام در چندسال اخیر هم در کشور پیگیری شد ولی الان باز برگشتهایم به روال قبل و اجازه دادهایم یک کشور آمریکایی بدون رعایت ضوابط و تعهد به دادههای کاربران ایرانی، در کشور فعالیت کند.
به باور مدیرعامل گپ و ویراستی، یکی از خطرات اجازه فعالیت دادن به سکوهای خارجی در کشور، به خطر افتادن کلان دادههاست. به عبارت دیگر وقتی شرکت خارجی با قوانین کشور مخالف باشد، چه بلایی بر سر دادههای مهم میافتد؟
در ادامه این گفتگو جلیلی و انجیدنی به بیان نقطه نظرات خود پرداختند و مدعی شدند که حتی اگر همه سکوهای خارجی رفع فیلتر شوند، باز هم به علت تحریم باید از فیلترشکن استفاده کرد. این دو کارشناس در ادامه خواستار جرم انگاری استفاده از فیلترشکن شدند. همچنین بنیانگذار ویراستی، سه راه حل برای حل مشکل ارائه داد:
- بستن تمامی فیلترشکنها
- ارائه وی پی ان قانونی
- بستن سیستم پیامک یا تماس صوتی پیامرسانهای خارجی
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری