تولید ۹۰ نوع قطعه خودروهای وارداتی از سوی دانشبنیانها/واردشدن کشور به فاز خودکفایی قطعات
عطیه باقری، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: ما در طراحی و تولید قطعات سیستم تعلیق و فرمان خودروهای ایرانی و خارجی فعال هستیم و قطعات ساخته شده در این شرکت به سه شرکت خودروسازی عرضه شده است.
وی افزود: این قطعات که شامل سیبک فرمان، سیبک طبق خودرو، میل تعادل عرضی تاکنون وارداتی بوده است و از کشور چین وارد میشود و با توسعه تحقیقاتمان در این حوزه در حال حاضر شرکتهای خودروساز در دسترسی به این قطعات به خودکفایی رسیدهاند.
باقری با بیان اینکه قطعاتی که ما به تولید رساندیم، با یک سوم قیمت وارداتی به بازار عرضه میشود، اظهار کرد: این قطعات برای خودروهای جک جی ۸، جک جی ۷، خودرو KMC و انواع مدلهای خودروهای ام وی ام شامل x۲۳، x۲۲، ۵۳۰ و ۳۱۲۵ استفاده میشود.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان با بیان اینکه در حال حاضر ۹۰ نوع قطعات خودروهای وارداتی را به تولید رساندهایم، گفت: تولید این قطعات بر اساس مهندسی معکوس بوده که با نوآوریهایی که روی آن انجام دادیم، بهبودی در عملکردهای این قطعات ایجاد شده است و در حال حاضر قراردادهایی با شرکتهای خودروساز برای دریافت ۱۰ نوع قطعه با ما منعقد شده است.
وی در خصوص ضرورت خودکفایی کشور در تولید قطعات خودروهای وارداتی، توضیح داد: طرحی در کشور در حال اجرا است که بر اساس آن باید در ۷۰ درصد قطعات مورد نیاز در ساخت خودروها، به خودکفایی برسیم. واردات خودروها به این صورت است که در ابتدا به صورت CBU وارد میشوند (Completely Built Unit واردات دستگاه ساخته شده است) و بعد به صورت CKD یا Completely Knocked-Down (قطعات کاملاً منفصل) خواهد بود و در مرحله نهایی فاز خودکفایی را شامل میشود و در این راستا وزارت صنعت، معدن و تجارت اجازه واردات کل سیستم ماشین را نمیدهد.
باقری خاطر نشان کرد: ما اخیرا سفارشاتی را برای صادرات این قطعات دریافت کردیم، ولی از آنجایی که ابتدا باید نیاز داخل را تامین کنیم، وارد حوزه صادرات این قطعات نشدهایم.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان افزود: این در حالی است که شرکتهای خودرو ساز داخل خیلی دیر به محصولات ما اعتماد میکنند، ولی در این شرایط ما موفق به انعقاد ۱۰ قرارداد با شرکتهای خودروساز شدهایم.
باقری اضافه کرد: قطعات تولید شده در این شرکت دارای استانداردهای COP هستند و به تازگی سازمان استاندارد همکاری کرده و بر اساس دادههایی که خودرو ساز به آنها میدهد، اقدام به تست این قطعات میکند.
انتهای پیام
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری