پرینت

مصائب آزمایشگاه‌ها در شرایط گرانی

on .

به گزارش خبرگزاری - [1]

شفاآنلاین:سلامت[2]>طبق آمارها حدود ۷ هزار آزمایشگاه در کشور داریم که سالانه بیش از ۵۰۰ میلیون تست در آنها انجام می‌شود و هر سال هم ۱۰ تا ۲۰ درصد به این رقم به علت افزایش بار بیماری‌های غیرواگیر افزوده می‌شود، حال به گفته متخصصان علوم آزمایشگاهی با تغییر نرخ ارز برای خرید کیت‌ها، آزمایشگاه‌ها باید کیت‌ها را با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی تأمین کنند، اما تعرفه‌های‌شان برای ارائه خدمت برمبنای ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی محاسبه می‌شود.

به گزارش شفا آنلاین[3] آزمایشگاه‌ها نقش بسیار مهمی در ارائه خدمات تشخیصی و درمان دارند، به‌طوری که ۷۰ درصد از بار تشخیص برای درمان بیماری‌ها بر دوش آزمایشگاه‌هاست.

طبق آمارها حدود ۷ هزار آزمایشگاه در کشور داریم که سالانه بیش از ۵۰۰ میلیون تست در آنها انجام می‌شود و هر سال هم ۱۰ تا ۲۰ درصد به این رقم به علت افزایش بار بیماری‌های غیرواگیر افزوده می‌شود، حال به گفته متخصصان علوم آزمایشگاهی با تغییر نرخ ارز برای خرید کیت‌ها، آزمایشگاه‌ها باید کیت‌ها را با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی تأمین کنند، اما تعرفه‌های‌شان برای ارائه خدمت برمبنای ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی محاسبه می‌شود.

به گفته دبیر مجمع انجمن‌های علوم آزمایشگاهی، قیمت کیت‌ها حدود ۵ تا ۶ برابر افزایش یافته، اما تعرفه‌ها ثابت مانده است، یعنی قیمت یک کیتی که قبلاً یک میلیارد تومان بود در حال حاضر حدود ۱۰ میلیارد تومان است و آزمایشگاه‌ها از توان نقدینگی لازم برای پرداخت این هزینه برخوردار نیستند و از مسئولان می‌خواهند تعرفه‌های جدید را هرچه زودتر ابلاغ کنند. دکتر محمد صاحب‌الزمانی در نشستی خبری با اشاره به عدم ابلاغ تعرفه مصوبه شورای‌عالی بیمه برای تغییر نرخ ارز گفت: مسئولان باید مابه‌تفاوت ارز دولتی را تأمین و به آزمایشگاه‌ها پرداخت کنند، با این حمایت از نواقص و مشکلاتی که برای مردم ایجاد می‌شود، جلوگیری خواهند کرد.

 

متأسفانه در سالیان گذشته حمایت از آزمایشگاه‌ها صورت نگرفته و اخیراً هم مشکلات اقتصادی به دغدغه‌های‌مان افزوده شده است. آزمایشگاه‌ها با کیت‌های وارداتی و حتی تولید داخل، ارزبری دارند و باید دولت مابه‌التفاوت ارز دولتی را به نوعی تأمین کند. دبیر مجمع انجمن‌های علمی علوم آزمایشگاهی به تأخیر چندین ماه برای پرداخت مطالبات آزمایشگاه‌ها از سوی بیمه‌ها هم اشاره کرد و گفت: طبق قانون بیمه‌ها باید ۶۰ درصد صورتحساب‌های مراکز درمانی را ظرف یک هفته و بقیه هزینه‌ها را ظرف ۳ ماه پرداخت کنند، اما اکنون معوقات تأمین اجتماعی در حوزه آزمایشگاه‌ها به ۹ ماه رسیده است و این عدم پرداختی را در کنار افزایش نرخ ارز بگذارید که با وجود تصویب افزایش نرخ تعرفه‌های آزمایشگاهی در شورای‌عالی بیمه با نرخ دلار جدید، هنوز از سوی مسئولان ابلاغ نشده است و این تأخیر در ابلاغ سبب افزایش فشار مالی بر آزمایشگاه‌های کشور شده، چرا که آزمایشگاه‌ها باید با ارز ۲۸هزار و ۵۰۰ تومانی کیت خریداری کنند اما خبری از تعرفه‌های جدید نیست.

 


غلامرضا حمزه‌لو دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران در این نشست با تأکید بر اینکه حذف ارز ترجیحی کیت‌ها، چرخه اقتصادی آزمایشگاه‌ها را با چالش روبه‌رو کرده، گفت: حدود ۷ هزار آزمایشگاه در کشور فعالیت می‌کنند، اما بیشتر بار تشخیصی بر دوش مراکز خصوصی است، به این صورت که ۸۰ درصد خدمات سرپایی و بیش از ۷۰ درصد خدمات تخصصی آزمایشگاهی در بخش خصوصی انجام می‌شود که کیت‌ها و مواد اولیه آن از سهمیه ارزی برخوردار بوده، اکنون با سیاست جدید در حذف ارز ترجیحی کیت‌ها، چرخه اقتصادی آزمایشگاه‌ها مختل شده است و نیازمند ارائه خدمات با تعرفه‌های جدید است.

لینک کپی شدلینک کوتاه:https://shafaonline.ir/001UEs

[4][5]

References

  1. ^به گزارش خبرگزاری - (sahebkhabar.ir)
  2. ^سلامت (shafaonline.ir)
  3. ^شفا آنلاین (shafaonline.ir)
  4. ^ (sahebkhabar.ir)
  5. ^ (sahebkhabar.ir)

Authors: صاحب‌خبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری

آخرین اخبار چند رسانه ای

پیشنهادات امروزمون چیه؟

ads
ads2