شناخت و حفاظت از لایههای تاریخی شهرها، کلید توسعه پایدار شهری است
به گزارش خبرگزاری ایمنا[2]، شهریار ناسخیان در هفتادوچهارمین نشست از سلسله نشستهای وبیناری بازآفرینی شهری با موضوع «بنیانهای شهر و شهرسازی تاریخی در ایران» که به همت محمدعلی ایزدخواستی، مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهر اصفهان، بهعنوان رئیس دبیرخانه انتقال تجربیات بازآفرینی منطقه دو کشور برگزار شد، اظهار کرد: بررسی بنمایهها در لایههای مختلف شهرسازی در بافتهای تاریخی یک موضوعی مهم و اساسی در عرصه شهرسازی ایران است.
وی در تعریف بافت با اشاره به مجموعهای از متون و تکستها افزود: این لایهها در واقع به تعاملات پیچیدهای همچون حکومت، مذهب و دولت اشاره دارد که در همتنیدگی با یکدیگر عمل میکند.
عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان تاکید کرد: این لایهها را میتوان در سه بخش کلی دستهبندی کرد؛ لایههای طبیعی و مکانی که هر یک از این لایهها به نوعی در گفتارهای استاد قابل مشاهده و بازخوانی است.
ناسخیان گفت: این لایهها و الگوها در شبکههای مختلف فضایی شکل گرفتهاند و این ترکیب از اجزای مختلف است که به ایجاد چهره شهرهای تاریخی ایران منتهی میشود.
وی ادامه داد: چهره شهرها به نوعی دو روی سکه دارد؛ از یک سو سیما و از سوی دیگر سیرت که در واقع به اجزای منظر شهری بازمیگردد.
عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان خاطرنشان کرد: برای حفظ و نگهداری این چهرهها و بنمایههای تاریخی، باید به شناخت و بازخوانی دقیق این فضاها پرداخته و آنها را بازآفرینی و باززندهسازی کنیم.
ناسخیان با تاکید بر ضرورت حفاظت از این فضاها گفت: تمام تلاشها در حوزههای تخصصی شهرسازی، مرمت شهری و معماری باید بر این محور متمرکز باشد که لایههای تاریخی و فرهنگی شهرها که از هزاران سال پیش به ارث رسیدهاند، به درستی حفظ شود.
وی افزود: هدف اصلی این است که هویت اصیل فضاهای شهری از بین نرود و تلاشها به گونهای باشد که این لایههای تاریخی در قالبهای جدید و مدرن به بهترین نحو ممکن تجدید حیات پیدا کند.
References
- ^به گزارش خبرگزاری - (sahebkhabar.ir)
- ^خبرگزاری ایمنا (www.imna.ir)
- ^∎ (sahebkhabar.ir)
- ^ (sahebkhabar.ir)
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری