ایران تراز برتر منطقه در حوزه علوم و فناوریهای شناختی
وی گفت: این شرکتها سیستمها و ابزارهای ثبت سیگنال مغزی، تحلیل داده ها و مداخلاتی که در علوم اعصاب موضوعیت دارد یا نرم افزارهایی که به متقاضیان ارائه خدمت میکنند را پیگیری میکنند.
مهدوی ادامه داد: اختلالات شناختی طیف وسیعی دارد و فناوریهای متنوعی در این حوزهها کاربرد دارند.
وی گفت: بنابر اولویتهای جامعه، اختلالات هدف و دارای اولویت با بیشترین نرخ شیوع در کشور شناسایی شدهاند مانند اختلال یادگیری، اختلال توجه و اختلال حافظه در سالمندان که سازوکارهای پایش، ارزیابی و مداخله درمانی آنها هدفگذاری شده است.
مهدوی اضافه کرد: ستاد فناوری های شناختی سفارشها را به هستههای پژوهشی و نهادهای تحقیقاتی در دانشگاه میسپارند، نیروهای انسانی تربیت میکنند و همچنین فناوری را تا مرحله اثبات همراهی میکنند و بعد از آن شرکتهای دانش بنیان و کسب و کارهای نوپا تحویل گیرندگان فناوری هستند.
وی گفت: علوم و هوش مصنوعی فناوری شناختی یکی از فناوری های همگرا هست که در کنار فناوریهای نانو، زیستی و هوش مصنوعی، آینده علوم و فناوری را متحول میکند و محصولات متعددی در عرصههای زندگی انسان از آن انتظار میرود.
دکتر مهدوی اضافه کرد: طبق سند ابلاغی شورای عالی انقلاب فرهنگی، علوم و فناوریهای شناحتی در سه حوزه سلامت شناختی، کاربرد علوم شناختی در آموزش و پرورش و شناخت اجتماعی محاسباتی در کشور هدفگذاری شده است.
وی ادامه داد: هر کدام از این سه حوزه ذی نفعان و فناوریهای اختصاصی و بازار و بهره برداریهای خاص خود را دارند.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی اظهار کرد: در حوزه سلامت، توجه به شناسایی، حفظ و ارتقاء در اختلالات و چالشهای شناختی افراد مطرح میشود مانند فناوریها و سازوکارهایی که برای تشخیص، درمان و پیشگیری از اختلالات اوتیسم، آلزایمر و پارکینسون بکار گرفته میشود.
References
- ^به گزارش خبرگزاری - (sahebkhabar.ir)
- ^خبرگزاری صدا و سیما (www.iribnews.ir)
- ^∎ (sahebkhabar.ir)
- ^ (sahebkhabar.ir)
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری