پرینت

اختلال شخصیت دو قطبی در رابطه چه نقش و تاثیری دارد؟

on .

به گزارش خبرگزاری - [1]

رپورتاژ آگهی

اختلال دوقطبی در رابطه، فرصتی برای رشد شخصی و تقویت مهارت‌های ارتباطی به وجود می‌آورد. با آگاهی از این اختلال و چالش‌های آن می‌توان روابط عمیق و پایدار به وجود آورد. به یاد داشته باشید که این اختلال یک بیماری قابل درمان است و با حمایت و همراهی شما، فرد مبتلا به اختلال می‌تواند زندگی با کیفیت‌تری را داشته باشد. فقط لازم است نحوه برخورد با این افراد را بهتر یاد بگیرید. برای این منظور می‌توانید در دوره‌های آموزشی استاد فرناز قورچیان شرکت کنید تا درک عمیقی از این اختلال پیدا کرده و مهارت‌های لازم برای ایجاد روابط سالم و پایدار را فرا بگیرید.

افراد دوقطبی چه ویژگی‌ هایی دارند؟

اختلال شخصیت دو قطبی در رابطه چه نقش و تاثیری دارد؟

اختلال دو قطبی یک اختلال خلقی پیچیده است که با نوسانات شدید و غیرعادی در خلق و خو مشخص می‌شود. این نوسانات از افسردگی شدید تا شیدایی یا هیپومانیا متغیر است. افراد مبتلا به این اختلال، دوره‌هایی از انرژی بیش از حد، خوشحالی افراطی و فعالیت‌های بی‌وقفه را تجربه می‌کنند که با دوره‌هایی از افسردگی شدید، خستگی و بی‌علاقگی همراه است.

از آنجایی که اختلال دو قطبی در روابط شخصی، کار و تحصیل تاثیرگذار است، همه افراد باید بدانند اختلال دو قطبی چیست[2] و چه ویژگی‌هایی دارد. در پاسخ به سوال “افراد دوقطبی چه ویژگی‌هایی دارند؟” در ادامه به برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های آن‌ها می‌پردازیم:

  • تغییرات شدید و ناگهانی در خلق و خو
  • نوسانات شدید در سطح انرژی از حالت پرانرژی تا خستگی مفرط
  • افزایش یا کاهش وزن ناگهانی و تغییر در اشتها
  • تغییرات در الگوی خواب، بی‌خوابی یا خواب بیش از حد
  • کاهش توانایی تمرکز و مشکلات در یادآوری اطلاعات
  • تحریک‌پذیری و پرخاشگری خصوصاً در دوره شیدایی
  • احساس خود بزرگ‌بینی و اعتماد به نفس کاذب در دوره‌های شیدایی
  • رفتارهای مخاطره‌آمیز (مانند خرج کردن بی‌رویه، روابط جنسی پرخطر، مصرف مواد مخدر و الکل)

پس از اینکه علائم افراد دوقطبی را شناختید، باید بدانید که این موضوع برای تمام افراد یکسان نبوده و طول هر دوره حالات افراد مختلف با هم فرق دارد. همچنین علائم و نشانه‌های این اختلال در طی دوره افسردگی و شیدایی با هم متفاوت است.

خصوصیات اخلاقی افراد دو قطبی

اختلال دو قطبی یک بیماری روانی پیچیده است که بر خلق و خو و رفتار فرد تاثیر می‌گذارد. قطعاً افرادی که می‌دانند اختلال شخصیتی چیست[3]؛ به تاثیرات اختلال دو قطبی در رابطه توجه دارند؛ چرا که این افراد انسان‌هایی با احساسات، خواسته‌ها و نیازهای پیچیده هستند.

در بررسی خصوصیات اخلاقی افراد دو قطبی، متوجه خواهید شد که این افراد طیف گسترده‌ای از شخصیت‌ها و ویژگی‌ها را دارند و نمی‌توان تمام آن‌ها را با یک دسته کلی توصیف کرد. از مهم‌ترین خلق و خوی افراد دو قطبی می‌توان به پرانرژی بودن، پرحرفی و مستعد ریسک‌پذیری بالا در دوره شیدایی اشاره کرد؛ در حالی که در دوره افسردگی ممکن است منزوی و بی‌انگیزه باشند.

آیا افراد دو قطبی می‌توانند ازدواج کنند؟

در یک پاسخ کلی به سوال “آیا افراد دو قطبی می‌توانند ازدواج کنند؟” باید بگوییم بله، این افراد می‌توانند ازدواج کرده و حتی زندگی زناشویی موفقی هم داشته باشند. اما با این حال، زندگی با این افراد نیازمند درک عمیق، صبر و تحمل فراوان است.

کلید موفقیت در ازدواج با افراد دو قطبی، داشتن ارتباط باز و صادقانه است. هر دو طرف باید احساس کنند که می‌توانند آزادانه درباره احساسات، نگرانی‌ها و نیازهای خود صحبت کنند. همچنین، حمایت عاطفی و عملی از افراد مبتلا به اختلال دو قطبی بسیار مهم است.

در صورتی که هر دو طرف رابطه در دوره‌های آموزشی حرفه‌ای مانند دوره‌های استاد فرناز قورجیان شرکت کنند، قطعاً بهتر می‌توانند با چالش‌ها و تاثیر اختلال دو قطبی در رابطه برخورد نمایند.

 تاثیر اختلال دو قطبی در رابطه

اگر بخواهیم از نگاه مثبت به تاثیر اختلال دو قطبی در رابطه نگاه کنیم، این اختلال ممکن است فرصت‌های رشد شخصی را هم به فرد سالم بدهد؛ چرا که یاد می‌گیرد چگونه با شرایط دشوار کنار بیاید و در این شرایط همدلی بیشتری داشته باشد. از مهم‌ترین تاثیرات اختلال دو قطبی در رابطه شامل موارد ذیل است: 

  • تغییرات ناگهانی در اولویت‌ها
  • مشکلات در اعتماد به دلیل رفتارهای غیرقابل پیش‌بینی
  • احساس گناه و شرم
  • پایبند نبودن به برنامه‌های دارویی و روان‌درمانی

نقش عشق در افراد دو قطبی

عشق و احساس تعلق برای همه افراد بسیار مهم است؛ اما نقش عشق در افراد دو قطبی که با چالش‌های بیشتری دست و پنجه نرم می‌کنند، به عنوان یک نیروی محرکه و انگیزشی قوی عمل کرده و آن‌ها را وادار می‌کند تا با بیماری مقابله کرده و به دنبال درمان باشند. 

از مهم‌ترین تاثیرات عشق در افراد دو قطبی عبارتند از:

  • احساس امنیت و آرامش به دلیل حمایت عاطفی
  • افزایش انگیزه برای بهبودی و درمان
  • کاهش حس انزوا به دلیل احساس دوست داشته شدن
  • افزایش عزت نفس 

با افراد دو قطبی چگونه رفتار کنیم؟

اگر شناخت کمی هم در مورد اختلال شخصیتی داشته باشید، قطعاً می‌دانید که اختلال دوقطبی در رابطه تاثیرات زیادی به وجود می‌آورد. اما با درک بهتر این اختلال و به کارگیری راهکارهای مناسب می‌توان روابط سالم و پایداری را با افراد مبتلا به این اختلال برقرار کرد.

در پاسخ به سوال با افراد دو قطبی چگونه رفتار کنیم؟ باید بگوییم اولین قدم شناخت تاثیر این اختلال بر روابط است؛ چرا که این نوسانات می‌تواند بر ارتباطات، تصمیم‌گیری‌ها و حتی اولویت‌های فرد هم تاثیر بگذارد، در نتیجه ایجاد ثبات در رابطه را دشوار می‌کند.

راهکارهای موثر در برخورد با فرد مبتلا به اختلال دو قطبی در رابطه عبارتند از:

  • داشتن صبر و شکیبایی در برابر نوسانات خلقی غیرقابل پیش‌بینی.
  • دیدن آموزش‌های بیشتر برای درک رفتارهای این افراد و داشتن واکنش‌های مناسب.
  • ایجاد یک فضای امن برای صحبت در مورد احساسات و نگرانی‌ها.
  • تشویق به درمان و پیگیری زمان مصرف دارو و درمان‌ها.
  • حمایت عاطفی و درک این افراد برای ایجاد حس امنیت و آرامش.
  • اجتناب از قضاوت کردن فرد مبتلا به اختلال دوقطبی در انجام برخی از رفتارها.
  • پذیرش واقعیت اختلال دوقطبی و طولانی بودن این بیماری برای کنار آمدن بهتر.

در نهایت فراموش نکنید که به خودتان هم اهمیت بدهید؛ مراقبت از سلامت جسمی و روانی شما کمک می‌کند تا بهتر از فرد مبتلا به اختلال دو قطبی حمایت کنید.

نتیجه‌گیری

اختلال دو قطبی در رابطه قطعاً چالش‌هایی را ایجاد می‌کند؛ اما با درک بهتر این اختلال و به کارگیری راهکارهای مناسب می‌توان روابط سالم و پایداری را با افراد مبتلا به این اختلال هم برقرار کرد. فقط داشتن صبر، شکیبایی، ارتباط باز و صادقانه و تشویق به درمان است که می‌تواند به بهبود روابط کمک کند. برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر و یادگیری مهارت‌های موثر در ارتباط با افراد مبتلا به اختلال دو قطبی می‌توانید در دوره‌های آموزشی استاد فرناز قورچیان شرکت کنید.

انتهای پیام

[4][5]

References

  1. ^به گزارش خبرگزاری - (sahebkhabar.ir)
  2. ^اختلال دو قطبی چیست (farnazghoorchian.com)
  3. ^اختلال شخصیتی چیست (farnazghoorchian.com)
  4. ^ (sahebkhabar.ir)
  5. ^ (sahebkhabar.ir)

Authors: صاحب‌خبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری

آخرین اخبار چند رسانه ای

پیشنهادات امروزمون چیه؟

ads
ads2