پرینت

قطب جنوب زمانی پوشیده از درخت بود!

on .

قطب جنوب زمانی پوشیده از درخت بود!
به گزارش خبرگزاری - [1]

جوان آنلاین: کانال تلگرامی «کیهان‌شناسی» نوشت: دانشمندان در قطب جنوب تکه‌هایی کهربا (صمغ) کشف کرده‌اند که نشان می‌دهد این قاره یخ‌زده روزگاری پوشیده از جنگل‌های بارانی بوده است. این سرزمین که همواره تداعی‌گر یخ و سرما بوده است، حالا شواهدی انکارناپذیر از زندگی معتدل و جنگلی در گذشته را ارائه می‌کند. 
به گزارش تایم‌آف‌ایندیا، یک گروه بین‌المللی به سرپرستی دانشگاه صنعتی فرایبورگ آلمان و مؤسسه آلفرد واگنر، این قطعات کهربا را که به ۹۰ میلیون سال پیش و دوره کرتاسه میانی برمی‌گردند، یافتند. آب‌وهوای قطب جنوب در آن زمان آنقدر گرم بود که درختان مخروطی صمغ تولید می‌کردند. این قطعات که اندازه‌شان کمتر از یک میلیمتر است، در هسته‌های رسوبی و در حفاری‌های یخ‌شکن تحقیقاتی «پولارسترن» (Polarstern) در دریای آموندسن کشف شدند. کهربا که همان صمغ درخت فسیل شده است، به این دلیل که مواد بیولوژیکی باستانی را در خود حفظ می‌کند، از مدت‌ها پیش دانشمندان و عموم مردم را مجذوب خود کرده است. این نمونه‌های کشف‌شده در قطب جنوب از زیست‌بوم باستانی نزدیک به این منطقه بینش بی‌نظیری ارائه می‌دهد، حتی اگر از دی‌ان‌ای دایناسور‌های معروف پارک ژوراسیک اثری در آن نباشد. درختانی که کهربا تولید کرده‌اند به احتمال زیاد با آب‌وهوای سخت سازگار بوده‌اند و در زمستان‌های سخت و ماه‌های تاریک مقاومت کرده‌اند. 
این کشف بزرگ، نه‌تن‌ها از وجود جنگل بارانی در قطب جنوب خبر می‌دهد که درک ما از گذشته گلخانه‌ای زمین را عمیق‌تر می‌کند. اواسط دوره کرتاسه دوره گرمای شدید بود که می‌توان آن را با گرمایش سیاره زمین در آینده نزدیک مقایسه کرد. بررسی دقیق این کهربا، ساختار میکروسکوپی آن و احتمالاً بقایای پوسته و آسیب‌شناسی کهربا را آشکار می‌کند. درختان از کهربا برای سخت و غیرقابل نفوذکردن پوسته آسیب‌دیده در برابر انگل‌ها یا آتش‌سوزی‌ها استفاده می‌کردند. با این یافته‌ها می‌توان چالش‌های پیش روی درختان باستانی قطب جنوب و انعطاف‌پذیری آنها را بررسی کرد. طبق این کشف، روزگاری در هر هفت قاره سیاره زمین درختانی می‌رویید که صمغ تولید می‌کردند و تاریخ اقلیمی و زیست‌بوم زمین نیز با یکدیگر مرتبط بود. اکنون دانشمندان می‌کوشند تا از طریق بررسی آثار حیات در این کهربا کشف کنند که آیا درختان جنگل‌های بارانی باستانی حوادثی مانند آتش‌سوزی یا هجوم حشرات را پشت‌سر گذاشته‌اند یا نه.

[2][3]

References

  1. ^به گزارش خبرگزاری - (sahebkhabar.ir)
  2. ^ (sahebkhabar.ir)
  3. ^ (sahebkhabar.ir)

Authors: صاحب‌خبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری

آخرین اخبار چند رسانه ای

پیشنهادات امروزمون چیه؟

ads
ads2