آمریکا| سفر ۶ ساله هلیکوپتر هستهای ناسا به سیاره تیتان
به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم[2]، اسپیس ایکس برای پرتاب مأموریت بلندپروازانه Dragonfly ناسا در سال 2028 انتخاب شده است. موشک قدرتمند فالکون هوی، فضاپیمای دراگون فلای را در سفری چند ساله به سمت بزرگترین قمر زحل یعنی "تیتان" پرتاب خواهد کرد. این مأموریت 3.35 میلیارد دلاری یک فرودگر روتورکرافت ( هلیکوپتر) با موتور هستهای را به تیتان میفرستد تا قابلیت سکونت آن را بررسی کند.
آژانس فضایی ایالات متحده در بیانیهای اعلام کرد: مأموریت دراگون فلای در حال حاضر یک دوره پرتاب هدفمند از 5 ژوئیه 2028 تا 25 ژوئیه 2028 با موشک "فالکون هوی" اسپیس ایکس از مجتمع پرتاب 39A در مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا دارد.
برای این کار، ناسا یک "قرارداد با قیمت ثابت" به مبلغ 256.6 میلیون دلار با اسپیس ایکس منعقد کرده است. این قرارداد هزینه پرتاب دراگون فلای را بر روی موشک اسپیس ایکس و همچنین سایر هزینههای مرتبط با این مأموریت را پوشش میدهد.
مأموریت فرودگر روتورکرافت
تیتان دنیایی است که شبیه هیچ دنیای دیگری نیست. این قمر، تنها قمر منظومه شمسی با جو قابل توجهی است. همانطور که ناسا میگوید، در فراسوی زمین، تیتان تنها دنیایی است که رودخانهها، دریاچهها و دریاهای مایع دارد.
تیتان این پتانسیل را دارد که زندگی را به اشکال مختلف در خود جای دهد. آب زیرسطحی آن میتواند حیات را پشتیبانی کند در حالی که دریاچهها و دریاهای هیدروکربنی آن ممکن است میزبان اشکال حیات عجیب و غریب با فرآیندهای شیمیایی مختلف باشند. با این حال، این امکان نیز وجود دارد که تیتان یک «دنیای بیجان» باشد.
پس از ورود، Dragonfly تبدیل به اولین روتورکرافتی خواهد شد که در دنیای دیگری پرواز میکند. این فرودگر روتورکرافت هم پرواز میکند و هم در مکانهای مختلف فرود میآید تا نمونهها را جمعآوری کرده و آنها را تجزیه و تحلیل کند.
این رویکرد نوآورانه به آن اجازه میدهد تا زمینهای مختلف، از دشتهای یخی گرفته تا تپههای شنی بلند را کاوش کند. این کاوشگر به اندازه یک ماشین به دنبال نشانههایی از شیمی پریبیوتیک تیتان خواهد بود و به دنبال اجزای سازنده حیات میگردد.
این مناطق احتمالاً دارای ترکیبی از مواد غنی از کربن و آب مایع هستند که مواد ضروری برای زندگی هستند. این مأموریت ترکیب شیمیایی این مناطق را برای جستجوی نشانههایی از زندگی گذشته یا حال تجزیه و تحلیل خواهد کرد.
شش سال تا رسیدن به تیتان
فاصله زمین و تیتان 746 میلیون مایل (1.2 میلیارد کیلومتر) است. بنابراین، رسیدن به تیتان تقریباً شش سال طول خواهد کشید.
این کاوشگر پس از ورود، انتظار میرود که حداقل دو سال را صرف کاوش در تیتان کند. این فضاپیما ابزارهای علمی مختلفی برای جمعآوری و ارسال دادهها به کنترلکنندههای مأموریت خود در زمین خواهد داشت.
ناسا در بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد: با مشارکت شرکای خود در سراسر جهان، محموله علمی Dragonfly قابلیت سکونت محیط تیتان را مشخص خواهد کرد. در نهایت، این به ما کمک میکند تا پتانسیل حیات فراتر از زمین را درک کنیم.
این مأموریت در ابتدا برای پرتاب در سال 2025 برنامهریزی شده بود اما به دلیل محدودیتهای بودجه با تأخیر مواجه شد. به غیر از ارسال و بازگرداندن فضانوردان از ایستگاه فضایی بینالمللی، ناسا در چندین مأموریت فضایی پرمخاطب به SpaceX اعتماد کرده است.
پیش از این، همین موشک، کاوشگر سیارک Psyche ناسا را در اکتبر 2023 و فضاپیمای Europa Clipper را در اکتبر 2024 پرتاب کرده بود.
انتهای پیام/
∎[3][4]References
- ^به گزارش خبرگزاری - (sahebkhabar.ir)
- ^خبرگزاری تسنیم (www.tasnimnews.com)
- ^∎ (sahebkhabar.ir)
- ^ (sahebkhabar.ir)
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری