عکس/ رونمایی از موشک نسل پنجم آفریقایی
این موشک موفقیت هوا به هوا برای مقابله با چالشهای درگیری با جنگندههای جنگی هوایی آینده طراحی شده است. این سامانه موشکی چندین پرتاب آزمایشی آمیز را در ژانویه ۲۰۱۲ انجام داد و در مارس ۲۰۱۲ مورد تایید نهایی قرار گرفت.
نیروی هوایی آفریقای جنوبی این موشک را با ۲۶ جت جنگنده ساب گریپن و ۲۴ ناوگان هاوک Mk۱۲۰ تجهیز کرده است. نیروی هوایی برزیل نیز این موشک را روی جنگندههای F-۵E/F تایگر II نورثروپ ، II F-۵A/B فریدوم فایتر و جنگندههای آینده F-X۲ نورتروپ نصب کرده است.
اولین آزمایش پرتاب A-Darter با استفاده از یک جنگنده گریپن، در منطقه آزمایش نیروی هوایی آفریقای جنوبی در اوربرگ، در ژوئن ۲۰۱۰ انجام شد.. چندین آزمایش پروازی روی جنگنده گریپن در ارتفاع حدود ۱۳۷۰۰ متر انجام شد. ادغام موشک A-Darter و آزمایش آتش بر روی ساب JAS۳۹ گریپن نیروی هوایی آفریقا در جولای ۲۰۱۱ تکمیل شد.
کلاهک و سیستمهای انفجاری قوی A-Darter
A-Darter متر دارای ۲.۹۸ طول و ۰.۱۶ متر (۰.۵۲ فوت) قطر است. این موشک دارای چهار باله کنترلی ثابت دلتا در عقب و دو نوار در امتداد طرفین است. این موشک ۹۰ کیلوگرم وزن دارد.
A-Darter حامل کلاهک انفجاری قوی است و برد آن ده کیلومتر است. این موشک از یک پیشرانه جامد نیرو میگیرد. A-Darter دارای سرعت مسیر ۱۲۰ درجه بر ثانیه و زاویه جستجوگر ۱۸۰ درجه برای مقاومت در برابر اقدام متقابل است. همچنین دارای قفل شدن پس از پرتاب و ردیابی حافظه برای رهگیری با برد بالاتر است و با ایستگاههای سیادوایندرسازگار است.
این موشک هوا به هوا با دم کنترل شده توسط یک موتور موشکی تقویت کننده نیرو میگیرد و از کنترل پرواز بردار رانش استفاده میکند. بدنه هوای بدون بال و کشش کم آن، A-Darter را قادر میسازد برد بالاتری نسبت به موشکهای هوا به هواهای قبلی داشته باشد. این سامانه موشکی با یک بدنه بسیار چابک برای نبرد نزدیک در محیطهای متقابل الکترونیکی طراحی شده است.
این موشک توسط دوربین توسط تصویربرداری حرارتی دو رنگی مادون قرمز با فیوز لیزری هدایت میشود. A-Darter دارای مجموعه اقدامات متقابل الکترونیکی چند حالته برای زوایای دید بالاتر است.
در صورت ادغام، موشک میتواند با استفاده از ریلهای مکانیکی پرتابگر نوع LAU-۷ و سیستم اویونیک MIL-STD-۱۷۶۰ / ۱۵۵۳ با هواپیما ارتباط برقرار کند. میتوان آن را با استفاده از ویژگی اسکن خودکار موشک، دید روی کلاه یا رادار هواپیما به یک هدف تعیین کرد.
منبع: روزیاتو
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری