رابطه بین مصرف بیش از حد گوشت قرمز و سومین سرطان شایع جهان
به گزارش سلامت نیوز به نقل از اطلاعات آنلاین، بر اساس مطالعه جدیدی که در Cancer Discovery منتشر شده است، محققان دریافتند که چرا مصرف بیش از حد گوشت قرمز میتواند منجر به سرطان[2] کولورکتال یا روده (سومین نوع شایع سرطان) شود.
سرطان کولورکتال حدود ده درصد از موارد سرطان در سراسر جهان را تشکیل میدهد و دومین عامل مرگ و میر ناشی از سرطان است. درک ارتباط بین گوشت قرمز و سرطان برای بسیاری در طول سالها در اولویت تحقیقاتی بوده است.
خوشبختانه، محققان درگیر در این مطالعه توانستند از نمونههای تازه سرطان کولورکتال استفاده کروه و کشف کنند که آهن موجود در گوشت قرمز، آنزیمی به نام تلومراز را از طریق پروتئین حساس به آهن به نام پیرین، دوباره فعال میکند.
به نظر میرسد این پروتئین باعث پیشرفت سرطان میشود. همه اینها به تلومراز و تلومرها مرتبط است که به رشد سرطان به طور کلی کمک میکند.
این قطعات کروموزوم از اهمیت ویژهای برخوردار هستند زیرا از توالیهای DNA و پروتئینها ساخته شده و برای تقسیم سلولی مورد نیاز هستند. همانطور که تلومرها باعث تقسیم سلولی میشوند، کوتاهتر و کوتاهتر شده تا اینکه در نهایت بدن ما تلومراز را آزاد میکند که به بازسازی تلومرها و بازیابی تقسیم سلولی کمک میکند.
سلولهای سرطانی از این سیستم برای رشد غیرقابل کنترل استفاده میکنند و این سیستم است که به محققان کمک کرد تا ارتباط بین گوشت قرمز و سرطان را پیدا کنند.
آنها دریافتند سلولهای سرطانی در واقع تلومرهای بسیار کوتاهی دارند. این ممکن است خوب به نظر برسد زیرا آنها نمیتوانند خیلی تقسیم شوند. اما این گزاره درست است؟
خوب! وقتی آهن موجود در گوشت قرمز با بدن تعامل میکند، پروتئینهایی را آزاد میکند که باعث میشود سلولها تلومراز ایجاد کنند و به آنها اجازه میدهد تقسیم شده و به تومور تبدیل شوند.
خوشبختانه، با درک بهتر ارتباط بین گوشت قرمز و سرطان، دانشمندان همچنین توانستند با هدف قرار دادن به طور خاص" پیرین" و جلوگیری از اتصال آهن به آن، راهی برای جلوگیری از فعال شدن این پیوند پیدا کنند.
این امر میتواند به ایجاد طرحهای درمانی جدید سرطان کمک کند.
References
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری