پرینت

ساخت دستگاه اندازه‌گیری سیالات حفاری به دست متخصصان ایرانی

on .

ساخت دستگاه اندازه‌گیری سیالات حفاری به دست متخصصان ایرانی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، [1]یک شرکت دانش بنیان که امسال در نمایشگاه ایران ساخت حضور دارد، برای نخستین بار در کشور موفق به بومی سازی دستگاه ویسکومتر با یک سوم قیمت نمونه مشابه خارجی شده که یک ابزار دقیق و کارآمد برای اندازه‌گیری ویسکوزیته سیالات حفاری است.

این شرکت در سال ۱۳۹۵ فعالیت خود را به صورت محدود آغاز کرد و در حوزه نفت و گاز با مشارکت دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه‌های صنعتی امیرکبیر و صنعتی شریف جهت فعالیت در حوزه صنعت سیال و سیمان حفاری تاسیس شد. 

همچنین، در سال ۱۳۹۶ با تایید برج فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان واحد فناور در مرکز رشد این مجتمع پذیرفته و مستقر شد.

علیرضا نصرالله نژاد، مدیرعامل این شرکت گفت: این شرکت دانش بینان در حوزه ساخت تجهیزات آزمایشگاهی و صنعتی جهت اندازه‌گیری خواص سیال و سیمان حفاری فعالیت می‌کند و توانسته دستگاه‌های خود را به مراکز معتبر دانشگاهی و آزمایشگاه‌های مرجع وزارت نفت به فروش برساند. 

همچنین این شرکت در طول مدت فعالیت خود با شرکت‌های دولتی و خصوصی فعال در حوزه سیال حفاری همکاری خوبی داشته است. بخش دیگری از فعالیت‌های شرکت در رابطه با تامین مواد شیمیایی مورد استفاده در سیال و سیمان حفاری است که تاکنون توانسته این مواد شیمیایی را برای پیمانکاران سیال حفاری تامین کند.

این فعال فناور، ویسکومتر(اندازه گیری میزان مقاومت مایع در برابر تغییر شکل) را از جمله محصولاتی دانست که از سوی این شرکت در نمایشگاه ایران ساخت ارائه می‌شود و در توضیح عملکرد این دستگاه گفت: این دستگاه یک ابزار دقیق و کارآمد برای اندازه‌گیری ویسکوزیته سیالات حفاری است که با ویژگی‌های منحصر به فرد و قیمت بسیار رقابتی، توانسته جایگزین مناسبی برای نشانه‌های مشابه خارجی باشد.

وی ادامه داد: این محصول، برای اندازه‌گیری دقیق ویسکوزیته سیالات حفاری در شش سرعت مختلف طراحی شده است: ۳، ۶، ۱۰۰، ۲۰۰، ۳۰۰ و ۶۰۰ rpm این دستگاه قادر است ویسکوزیته پلاستیکی، ظاهری و نقطه واروی سیالات مختلف حفاری را با دقت بسیار بالا محاسبه کند.

همچنین دستگاه با گواهی کالیبراسیون دقیق عرضه می‌شود و دقت آن در آزمایش‌ها و اندازه‌گیری‌ها تضمین شده است.

به گفته او، تمامی قطعات این دستگاه به صورت داخلی و در داخل کشور طراحی و تولید شده‌اند که این موضوع از مزایای اصلی این دستگاه به حساب می‌آید.

استفاده از قطعات داخلی علاوه بر کاهش هزینه‌ها، موجب سهولت در تعمیرات و نگهداری آن شده است. 

این دستگاه به دلیل طراحی خاص، بسیار مقاوم بوده و برای استفاده در شرایط دشوار دکل‌های حفاری کاملاً مناسب است.

نصرالله نژاد با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد این ویسکومتر، استفاده از موتور الکتریکی به جای گیربکس مکانیکی است، تصریح کرد: این ویژگی باعث می‌شود که سرعت‌های مختلف با دقت بسیار بالاتری تنظیم شده و کارکرد دستگاه به مراتب ساده‌تر باشد.

همچنین این موتور باعث افزایش عمر دستگاه و کاهش استهلاک آن می‌شود.

وی ادامه داد: این دستگاه به گونه‌ای طراحی شده که برای حمل و استفاده روی دکل‌های حفاری بسیار مناسب است. جعبه حمل خاصی برای دستگاه طراحی شده است که امکان جابجایی راحت و نگهداری آسان آن را فراهم می‌کند. 

به علاوه، بدنه آلومینیومی دستگاه به منظور سبک‌تر شدن آن و جلوگیری از انتقال ارتعاشات به سایر قسمت‌های دستگاه، بسیار مناسب است.

مدیرعامل این شرکت با بیان اینکه همه این محصول برای نخستین بار در کشور تولید شده است، گفت: ویسکومتر شش سرعته دیاکو انرژی پژوه با وجود داشتن ویژگی‌های پیشرفته، قیمت تمام شده بسیار پایین‌تری نسبت و چیزی حدود یک سوم نمونه مشابه خارجی برای مشتری تمام می‌شود. برای مثال قیمت ویسکومتر خارجی، ۸۰۰ میلیون تومان است و با بومی سازی این محصول توسط شرکت ما عملا مشتری چیزی حدود ۲۵۰ میلیون تومان پرداخت می‌کند.

این فعال فناور افزود: تامین این محصولات از آنجا که تنها از سوی دو شرکت آمریکایی تولید می‌شد، بسیار دشوار بود و هیچ خدمات پس از فروشی نداشت.

وی در خصوص ظرفیت تولید ویسکومتر خاطرنشان کرد: از آنجا که محصولات ما آزمایشگاهی است، ظرفیت تولید ما بنا بر سفارش مشتری، متغیر است با این حال، مشخصا روی محصول ویسکومتر ما ۲۰ عدد در سال تولید داریم.

نصرالله نژاد با بیان اینکه سال گذشته برای اولین بار در نمایشگاه ایران ساخت حاضر شدیم، اظهار کرد: عرضه و معرفی محصولات، شبکه سازی، آشنایی با رقبا و نیاز مشتری از آورده‌های این نمایشگاه برای ما بود.

 

References

  1. ^خبرگزاری صدا وسیما، (www.iribnews.ir)

Authors: صاحب‌خبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری

آخرین اخبار چند رسانه ای

پیشنهادات امروزمون چیه؟

ads
ads2