درمان بورسیت با مواد طبیعی و گیاهی
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان[1]،️ بورس ها، کیسههای حاوی مایع سینوویال هستند که در اطراف مفاصل وجود دارند و باعث کاهش اصطکاک ساختمانهای مجاور خود میشوند. به التهاب بورس، بورسیت میگویند که موجب افزایش مایع سینوویال میگردد. هرچه میزان مایع بیشتر گردد، درد و حساسیت نیز افزایش مییابد.
بورسیت معمولا لگن، آرنج، شانهها و حتی انگشت شست پا، پاشنه و زانو را درگیر میکند. بورسیت علائمی مانند سفتی، درد، تورم و قرمزی مفصل را دارد.
علل آسیب بورس مفصلی
ضربه مستقیم
فشار بیش از حد به ناحیه
استفاده بیش از حد از ساختمانهای مجاور بورس
تاندونیت
وجود یک بیماری روماتیسمی
وجود زوائد استخوانی غیرطبیعی
بورسیت زانو
شایعترین بورسیتها
بعضی از بورسهایی که احتمال درگیری آنها بیشتر است عبارتنداز:
بورس ناحیه شانه یا ساب آکرومیال
بورس آرنج (که بین پوست و زائده اوله کرانون استخوان اولنا قرارمی گیرد.)
بورس تروکانتریک و ایسکیال در اطراف مفصل ران و لگن
بورسهای زانو
بورس جلوی کشککی (بورس پری پاتلار)
بورس پشت زانو یا بورس نیم غشایی
بورس زیر کشککی (اینفراپاتلار) سطحی یا عمقی
بورسیت آرنج
برخی از علایم و نشانههای بورسیت عبارتند از:
درد و تورم در ناحیه آسیب
درد به هنگام استراحت
کاهش دامنه حرکتی (ROM) مفصل
حرکات غیرفعال
حساسیت به هنگام لمس
بورسیت شانه
درمان خانگی بورسیت
در ادامه، درمان خانگی بورسیت لگن و سایر اعضای بدن را معرفی میکنیم.
یخ:
یخ برای درمان التهاب مناسب است، زیرا التهاب را کاهش میدهد و رگهای خونی را به خوبی منقبض میکند؛ بنابراین کمپرس یخ تورم، درد و درد مفاصل را کاهش میدهد. یک کمپرس یخ را به مدت ۱۵ دقیقه روی موضع آسیب دیده قرار دهید. برای کسب نتیجه بهتر این کار را در هر روز تکرار کنید.
کمپرس گرم:
کمپرس گرم مانند کمپرس یخ، یکی از طبیعیترین درمانهای خانگی برای بورسیت لگن، آرنج و سایر نواحی بدن است. کمپرس به دلیل داشتن گرما میتواند التهاب را کاهش دهد.
کمپرس آب داغ را روی موضع آسیب دیده قرار دهید. همچنین میتوانید پارچهای را در آب گرم خیس کنید و آن را به مدت ۱۵ دقیقه روی موضع درد قرار دهید. تکرار هر روز آن نتیجه بهتری خواهد داشت.
پوست بید:
آسپیرین درد بورسیت را کاهش میدهد پس بهتر است به دنبال جایگزینهای طبیعی برای آسپرین باشید. پوست بید آسپرین طبیعی است و سالیسیلات، یا پیش ساز طبیعی آسپیرین، دارد.
برای تهیه چای، دو قاشق مرباخوری خشک کرده گیاه را در یک فنجان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه بخیسانید و روزی دو یا سه فنجان از این چای بنوشید. اگر به آسپیرین حساسیت دارید، نباید گیاهان شبیه آسپیرین هم بخورید.
بابونه:
بابونه به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی در درمان بورسیت بسیار موثر است. هر روز ۳ تا ۴ بار چای بابونه بنوشید تا التهاب را کاهش دهید. همچنین میتوانید روغن زیتون را با روغن بابونه مخلوط و آن را روی موضع دردناک ماساژ دهید تا گردش خون بهبود یابد.
اکیناسه:
اکیناسه (سرخارگل) در درمانهای دارویی خیلی از بیماریها و دردها به کارمی رود. این گیاه برای درمان گرفتاریهای بافت همبند، مثل آسیب دیدگیهای آرنج در بازی تنیس، زانو در بازی گلف، و مچ پا در پیاده روی، بورسیت بسیار مفید است. مصرف روزانه ۱۵ گره تنتور اکیناسه تورم و درد را کاهش میدهد.
روغن کرچک:
روغن کرچک مانند سایر داروهای خانگی در درمان التهاب بورسیت، به دلیل داشتن ماده ضد التهاب، تسکین دهنده عالی است. روغن کرچک را گرم کنید تا جذب پوست شود. سپس روی ناحیه آسیب دیده بمالید و چند دقیقه آن را به آرامی ماساژ دهید. موضع را با پارچه پنبهای یا گاز بپوشانید.
همچنین با قرار دادن یک پد گرم کننده روی موضع التهاب و درد را کاهش دهید. با انجام دو بار در روز، فرصت خوبی برای کاهش التهاب و سموم بدن خواهید داشت.
سرکه سیب و عسل:
سرکه سیب و عسل مفاصل را تسکین و التهاب را کاهش میدهد، همچنین با مرطوب کردن پوست، ساییدگی را کاهش میدهد؛ بنابراین یک قاشق غذاخوری عسل را با یک قاشق چای خوری سرکه سیب و مقداری آب مخلوط کنید و هر روز صبح آن را برای درمان درد و بورسیت مصرف کنید.
سیب زمینی:
سیب زمینی یکی از درمانهای خانگی بسیار عالی برای بورسیت است، زیرا تورم و برخی علائم بورسیت را کاهش میدهد. این ماده باعث تسکین درد و التهاب میشود. یک سیب زمینی را رنده و در یک لیوان آب خیس کنید و بگذارید در طول شب بماند. صبح روز بعد، قبل از صبحانه آب آن را بنوشید.
در روش دیگر، شما میتوانید مقداری سیب زمینی را جوشانده، له کرده و با استفاده از گاز ناحیه آسیب دیده را بپوشانید و از یک پلاستیک برای بستن ناحیه استفاده کنید.
روغن زیتون:
روغن زیتون نه تنها یک ماده با ارزش برای سلامتی است، بلکه برای درمان بورسیت نیز مفید میباشد. با مقداری روغن زیتون، پوست را ماساژ دهید. این روغن میتواند پوست شما را مرطوب کرده و بورسیت را به خوبی درمان کند.
همچنین میتوانید روغن زیتون را گرم کرده و به مدت ۱۰ دقیقه روی ناحیه آسیب دیده ماساژ دهید. این درمان علاوه بر کاهش التهاب، از درد جلوگیری کرده و مفاصل را به خوبی نرم میکند. با تکرار روزانه این کار نتیجه بهتری خواهید گرفت.
زنجبیل:
زنجبیل یک ماده عالی است که میتوان از آن برای درمان مشکلات متعدد استفاده کرد. این ماده به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و درد، تورم و التهاب را کاهش میدهد. همچنین موجب افزایش گردش خون نیز میشود. برای درمان هر روز از روغن زنجبیل برای ماساژ ناحیه آسیب دیده استفاده کنید یا روزانه مقداری چای زنجبیل را همراه با عسل بنوشید.
گیاه دم اسب:
این گیاه سرشار از عنصر سیلیسیم است سیلیسیم نقش مهمی در سلامت و ترمیم غضروف و بافتهای همبند مثل زردپی (وتر) دارد. برای درمان بوریست مصرف گیاهان غنی از سیلیسیم مفید است، اما نباید این گیاه را بدون راهنمایی پزشک و گیاه درمانگر مصرف کنید.
برای درمان بورسیت پنج قاشق مرباخوری خشک کرده گیاه دم اسب و یک قاشق مرباخوری شکر را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید. سپس شعله را کم کرده تا دم نوش آرام بجوشد.
چای را صاف کرده و پس از سرد شدن بنوشید. دانه قناری، خیار، جعفری، گزنه دو پایه، گردو، شاه بلوط برزیلی، بلادر، پسته، لوبیا سبز، و شلغم نیز جزو گیاهان غنی از سیلیسیم هستند که مصرف آنها برای درمان بورسیت مفید است.
فلفل:
فلفل یک تسکین دهنده عالی برای درد است که در اثر تحریک عصب ایجاد میشود. این ماده دارای ماده ضد التهابی است که میتواند تورم و التهاب را کاهش دهد.
برای کاهش درد فلفل را به مدت ۱۵ دقیقه بجوشانید، آن را روی ناحیه آسیب دیده بمالید و یک حوله پنبهای خیس را روی موضع قرار دهید. همچنین میتوانید فلفل را به صورت خوراکی با یک فنجان آب گرم میل کنید.
روغن کنجد:
روغن کنجد برای همه افراد بسیار مفید است و میتواند التهاب، درد و تورم را کاهش دهد. این ماده ضد اسپاسم میتواند درد ناشی از بورسیت را نیز درمان کند. مقداری روغن کنجد را گرم کنید و به مدت ۱۰ دقیقه روی قسمتهای آلوده قرار دهید و در طول روز مرتباً این کار را تکرار کنید تا تأثیر مطلوبی داشته باشد.
دیگر درمانهای بورسیت عبارت است از:
استراحت
کنترل فعالیتهایی که باعث تشدید درد میگردند
فیزیوتراپی
تخلیه مایع جمع شده در ناحیه
تزریق کورتیکو استرویید
جراحی جهت بیرون آوردن بورس
دارو درمانی
References
- ^خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان (semnan.iribnews.ir)
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری