قدرتمندترین پردازنده های گوشی های موبایل در سال 2024
اینجا به معرفی مختصر قدرتمندترین پردازنده های گوشی موبایل در سال 2024 میپردازیم. همانطور که پیشبینی میکنید اپل مهمترین بازیگر این لیست است.
از سال 2007 که اپل تراشه ARM 11 با سرعت 412 مگاهرتزی خود را معرفی کرد، چیپستهای گوشیهای موبایل پیشرفتهای مهمی را تجربه کردهاند؛ بهطوری که امروزه شاهد دستیابی به رکوردهایی از سوی تراشهها هستیم که تا پیش از این امکانپذیر به نظر نمیرسیدند. در این شرایط شاید آشنایی با قدرتمندترین پردازنده های گوشی های موبایل در سال 2024 خالی از لطف نباشد. این تراشهها بر اساس عملکرد خود در تست تک هستهای گیک بنچ در این لیست حضور خواهند یافت.
پیش از معرفی قدرتمندترین تراشههای 2024 بازار به این نکته توجه کنید که لیست زیر صرفا بر اساس نتایج بنچمارک تکهستهای Geekbench تدوین شده و نه عملکرد دستگاهها در واقعیت. بنابراین ممکن است تفاوتهایی در گزارش ارائهشده در این متن و واقعیت عملکرد محصولات یاد شده وجود داشته باشد.
کوالکام اسنپدراگون 8 نسل 1
تراشه Snapdragon 8 Gen. 1 آغازگر نامگذاری جدید کوالکام روی تراشههایش بود و سال 2021 بهطور رسمی رونمایی شد. این تراشه ضمن ارتقای موتور هوش مصنوعی، قابلیتهایی چون اتصال 5G ده گیگابیتی و پردازشگر 18 بیتی سیگنالهای ویدیویی را به گوشیهای پرچمدار اندرویدی آورد.
البته تراشه اسنپدراگون 8 نسل 1 چندان هم بی عیب و ایراد نبود و در طول حیاتش با برخی مشکلات عملکردی و حرارتی روبرو شد. نتیجه این اتفاقات باعث شد که این چیپست آنچیزی نباشد که علاقمندان به گوشیهای موبایل پرچمدار بیصبرانه منتظرش بودند.
امتیاز این تراشه که در گلکسی اس 22 اولترا سامسونگ هم به کار رفته بود در تستهای تک هستهای و چندهستهای گیک بنچ بهترتیب 1580 و 3582 بود که پیشرفتی جزیی نسبت به اسنپدراگون 888 به شمار میرفت.
کوالکام اسنپدراگون 8 پلاس نسل 1
عملکرد تراشه Snapdragon 8 Gen. 1 برای کوالکام که همواره در تلاش برای رسیدن به اپل و چیپستهای سری A آن بوده بهحدی ناامیدکننده بود که این کمپانی را ناچار به تعویض تولیدکننده و ارتقای میاننسلی کرد.
نتیجه این سیاست کوالکام تراشه اسنپدراگون 8+ نسل 1 بود که توسط TSMC تولید میشد و در عملکرد فنی، مدیریت حرارتی و بازدهی بهمراتب بهتر از اسنپدراگون 8 نسل 1 بود. این گوشی در پرچمداران زیادی مثل گلکسی زد فولد 4 سامسونگ به کار رفت و بازخورد بسیار مناسبی هم دریافت کرد.
امتیازات این تراشه در بنچمارک Geekbench برابر با 1696 و 4352 بود که بهطور معناداری بالاتر از مدل استاندارد به شمار میرفت.
اپل A13 Bionic
علیرغم تمامی پیشرفتهایی که تراشههای اندرویدی در طول سالهای گذشته داشتهاند، چنانکه در ادامه مشاهده خواهید فرمود، لیست قدرتمندترین پردازنده های گوشی های موبایل سال 2024 پر از محصولات اپل است! نخستین چیپست کوپرتینوییها در این لیست A13 Bionic سال 2019 است که در سری آیفون 11 به کار رفت و ضمن ارتقای چشمگیر عملکرد پردازشی و گرافیکی نسبت به نسل قبل، شارژدهی بهتری را نیز برای پرچمداران اپل به همراه آورد.
این گوشی با کسب امتیازات 1729 و 3895 در تستهای تکهستهای و چندهستهای گیک بنچ نشان داد که پس از گذشت پنج سال هنوز هم میتوان تراشهای توانمند برای گوشیهای موبایل باشد.
کوالکام اسنپدراگون 8s نسل 3
تراشه اسنپدراگون 8s نسل 3 کوالکام محصولی متفاوت از اسنپدراگون 8 نسل 3 و نقطه ورود این کمپانی به بازار محصولات ارزانقیمتتر است که با ایجاد تغییراتی جزیی در چیپست پرچمدار تبدیل به محصولی مناسب برای میانردهها شده است.
این چیپست در حقیقت محصولی مابین نسلهای دوم و سوم تراشههای پرچمدار اسنپدراگون 8 کوالکام است که معماری نسل سوم را با برخی مشخصات نسل دوم ادغام کرده و با قیمتی مناسبتر در اختیار میانردههای پریمیوم بازار مثل پوکو F6 شیائومی قرار داده است.
تراشه اسنپدراگون 8s نسل 3 در بنچمارک گیکبنچ امتیازات 1835 و 4651 را کسب کرد و در رده قیمتی و عملکردی خود محصولی درخشان به شمار میرفت.
گوگل تنسور G4
نقطه آغاز تراشههای تنسور گوگل به سال 2021 و سری Pixel 6 باز میگردد و تمرکز آنها از روز اول بهجای ارائه قدرتمندترین عملکرد پردازشی و گرافیکی روی هوش مصنوعی بوده است. این رویکرد در Tensor G4 که به همراه جدیدترین پرچمداران گوگل، سری پیکسل 9، معرفی شده هم قابل مشاهده است و نواقص آن در عملکرد پردازشی و گرافیکی با عملکرد استثنایی هوش مصنوعی جمنای جبران میشود.
البته آنچه گفتیم بهمعنای ضعف فنی تراشه جدید گوگل نیست؛ زیرا این چیپست با کسب امتیاز 1878 در تست تکهستهای و 4364 در تست چندهستهای عملکرد قابل قبولی ارائه کرده؛ هرچند که نباید به هیچ وجه این امتیازات را با امتیازات رقبایی مثل گلکسی S24 یا آیفون 16 مقایسه کرد!
مدیاتک دایمنسیتی 9200
اگر همیشه دنبال خرید پرچمداران برندهای سرشناسی مثل اپل، سامسونگ یا گوگل بودهاید احتمالا تجربه کار با تراشههای مدیاتک را ندارید؛ زیرا این کمپانی بهطور خاص روی گوشیهای پرچمدار اقتصادی متمرکز بوده و در سالهای اخیر هم درخشان ظاهر شده است.
نمونهای از این عملکرد درخشان، تراشه دایمنسیتی 9200 است که در گوشی Vivo X90 Pro به کار رفته و ضمن ارائه یک سی پی یوی هشت هستهای از واحد پردازش گرافیکی و موتور هوش مصنوعی توانمندی هم بهره میبرد.
امتیاز این تراشه در تستهای تکهستهای و چندهستهای بهترتیب 1883 و 4955 است که البته قرار نیست دنیا را تکان دهد؛ اما میتواند برای یک پرچمدار اقتصادی عالی به شمار رود.
کوالکام اسنپدراگون 8 نسل 2
یکی دیگر از قدرتمندترین پردازنده های گوشی های موبایل در سال 2024 نیز اسنپدراگون 8 نسل 2 است که تقریبا در تمامی پرچمداران اندرویدی سالهای 2022 و 2023 به کار رفته و تمرکز ویژهای روی هوش مصنوعی داشت.
علاوه بر ارتقای عملکرد و راندمان AI، استفاده از واحد پردازش عصبی جدید Hexagon در کنار پردازشگر جدید سیگنال و افزوده شدن پشتیبانی از فناوری رهگیری پرتو (ری تریسینگ) چیپست اسنپدراگون 8 نسل 2 کوالکام را به یک هیولای واقعی تبدیل کرد.
امتیازات تک هستهای و چندهستهای این تراشه کوالکام برابر با 1939 و 5341 بوده است.
سامسونگ اگزینوس 2400
شاید از دیدن نام تراشه به کار رفته در جدیدترین پرچمداران سامسونگ، سری گلکسی اس 24، در رتبه هشتم لیست توانمندترین چیپستهای دنیای موبایل تعجب کرده باشید. با این وجود تراشه Exynos 2400 هرگز قرار نبوده دوشادوش چیپستهای پرچمدار کوالکام حرکت کند.
مهمترین نکته در خصوص این تراشهها برطرف کردن ایرادات نسلهای پیشین مثل مشکلات حرارتی و عملکردی است که عملکرد پایدارتری را برای پرچمداران سامسونگ به همراه آورد و رضایت نسبی مشتریان را کسب نمود.
تراشه اگزینوس 2400 امتیازات 2059 و 6253 را در تستهای تکهستهای و چندهستهای گیک بنچ به دست آورده که در نوع خود قابل قبول به شمار میرود. با این وجود نمیتوان آن را رقیبی برای تراشههای جدید کوالکام دانست.
اپل A14 Bionic
تراشه A14 Bionic اپل در تمامی اعضای خانواده آیفون 12 اپل به کار رفته و همچنان عملکردی خیرهکننده ارائه میکند. مهمترین پیشرفت در این تراشه ارتقای موتور عصبی از هشت هستهای به شانزده هستهای بود که عملکردی 80 درصد بهتر در پردازش هوش مصنوعی را برای تراشههای اپل به ارمغان آورد.
علاوه بر این، سایر سنجههای عملکردی این تراشه نیز همگی حداقل 50 درصد از رقبای مستقیم بالاتر بودند تا اصلیترین رقیب این تراشه در آن زمان، یعنی اسنپدراگون 865 در بخش عملکردی حرفی برای گفتن نداشته باشد. تراشه A14 اپل امتیازات تکهستهای و دوهستهای 2120 و 4956 را ثبت کرد و عملکردی استثنایی ارائه نمود.
کوالکام اسنپدراگون 8 نسل 3
تا پیش از معرفی تراشه اسنپدراگون 8 الیت، چیپست اسنپدراگون 8 نسل 3 قدرتمندترین تراشه موبایلی کوالکام به شمار میرفت. این تراشه در اکثریت قریب به اتفاق پرچمداران اندرویدی سال گذشته مثل گلکسی اس 24 اولترا، وان پلاس 12 و شیائومی 14 به کار رفته و نسبت به نسل پیشین خود 30 درصد عملکرد پردازشی بهتر و 25 درصد عملکرد پردازش گرافیکی بالاتری ارائه مینمود. علاوه بر این، بهبود 98 درصدی عملکرد پردازش هوش مصنوعی این تراشه نیز دیگر نکته جالب توجه در خصوص آن بود.
بالاترین امتیازات گیکبنچ تراشه Snapdragon 8 Gen. 3 توسط گوشی ایسوس زنفون 11 اولترا ثبت شد. این گوشی امتیاز 2138 را در تست تکهستهای و 6777 را در تست چندهستهای کسب کرد.
مدیاتک دایمنسیتی 9300
پس از تراشه دایمنسیتی 9200، مدیاتک نیز بهطور رسمی وارد بازی بزرگان شد و هر سال چیپستهای قدرتمند و پرچمدارش را روانه بازار میکرد. نسل بعدی تراشههای این کمپانی Dimensity 9300 بود که در تعدادی از برترین پرچمداران چینی مثل ویوو X100 پرو یا اوپو فایند X7 به کار رفت و عملکردی همتراز و بعضا فراتر از تراشه پرادعای اسنپدراگون 8 نسل 3 ارائه نمود.
جیپست دایمنسیتی 9300 مدیاتک در تستهای تکهستهای و دوهستهای گیک بنچ امتیازات بهترتیب 2239 و 7538 را کسب کرده و یک گزینه مطمئن برای پرچمداران سال 2023 و 2024 به شمار میرفت.
اپل A15 Bionic
تسلط اپل بر لیست قدرتمندترین تراشههای موبایلی جهان رسما از سال 2021 و سری A15 Bionic آغاز شد. این تراشههای شش هستهای در پرچمداران محبوب سری آیفون 13 اپل به کار گرفته شدند و با بهرهگیری از معماری 5 نانومتری خاص این کمپانی از 15 میلیارد ترانزیستور و کش بسیار بیشتر نسبت به قبل بهره میبردند.
نتیجه این اتفاقات کسب امتیاز تکهستهای 2333 و چندهستهای 5725 توسط این تراشهها بود که توسط آیفون 13 پرو مکس ثبت شده بود و در آن زمان بالاتر از هر رقیب دیگری بود.
اپل A16 Bionic
تراشههای A16 Bionic اپل نه در یک نسل، بلکه در دو نسل از گوشیهای پرچمدار اپل (مدلهای پرو آیفون 14 و مدلهای غیر پرو آیفون 15) به کار گرفته شدند و در هر دو نیز عملکردی عالی ارائه کردند. اپل این تراشهها را چند نسل جلوتر از زمان خود توصیف کرده بود و عملکرد 40 درصد بهتر این تراشهها نسبت به نزدیکترین رقبا نیز بهخوبی گویای همین مساله بودند.
تراشه A16 Bionic اپل امتیازات 2598 و 6677 را در تستهای گیک بنچ به دست آورده که حتی با استانداردهای امروز نیز در شمار قدرتمندترین پردازنده های گوشی های موبایل در سال 2024 به شمار میرود.
مدیاتک دایمنسیتی 9400
جدیدترین تراشههای پرچمدار مدیاتک نیز اخیرا در بازار پرچمداران خوش درخشیدهاند و توانستهاند جایگاهی مناسبی در لیست قدرتمندترین پردازنده های گوشی های موبایل در سال 2024 کسب کنند. مدیاتک همچنان تراشههای خود را برای گوشیهای پرچمدار ارزانقیمتتر چینی طراحی و تولید کرده و انصافا توانسته بسیار نزدیک به چیپستهای گرانقیمت کوالکام عمل کند.
تراشه Dimensity 9400 در تست گیکبنچ موفق شده امتیازات تکهستهای و چندهستهای 2814 و 8847 را کسب کرده و بالاتر از چیپست A16 Bionic اپل قرار گیرد که دستاورد قابل توجهی به شمار میرود.
اپل A17 Pro
تراشههای A17 Pro اپل در مدلهای پرو و پرو مکس آیفون 15 این کمپانی به کار گرفته شدند و فصل جدیدی از عملکرد ایدهآل و درخشان را برای محصولات اپل رقم زدند. این تراشهها در بخش پردازشی عملکردی 10 درصد بهتر از قبل را ارائه کرده و در پردازش گرافیکی نیز 20 درصد قدرتمندتر ظاهر شدند. از سوی دیگر، معماری سه نانومتری این تراشهها نیز باعث بهبود قابل توجه در شارژدهی پرچمداران اپل شد.
بالاترین امتیازات Geekbench ثبتشده توسط تراشه A17 Pro را آیفون 15 پرو ثبت کرده؛ جاییکه امتیاز تکهستهای این گوشی 2889 و امتیاز چندهستهای آن 7170 شد.
کوالکام اسنپدراگون 8 الیت
علیرغم این که در سالهای اخیر اختلاف میان تراشههای پرچمدار اندروید و اپل کاهش زیادی یافته، اما جدیدترین تراشه کمپانی کوالکام، اسنپدراگون 8 الیت که بهزودی لشکر پرچمداران پریمیوم مجهز به آن روانه بازار خواهند شد هنوز نتوانسته بر رقبای کوپرتینویی خود غلبه کند.
این تراشه هشتهستهای علیرغم پیشرفتهای قابل توجه نسبت به نسل قبل با برخی مشکلات عملکردی از جمله داغ کردن و اتلاف انرژی بالا روبرو بوده است؛ هرچند که برای سنجش واقعی عملکرد آن هنوز به زمان زیادی نیاز است.
با وجود این که هنوز تعداد زیادی گوشیهای پرچمدار اندرویدی مجهز به Snapdragon 8 Elite روانه بازار نشدهاند، اما کسب امتیازات 3053 و 9343 در تستهای تکهستهای و چندهستهای حاکی از درخشش این تراشه قدرتمند بوده است.
اپل A18
چیپست A18 اپل که در مدلهای استاندارد و پلاس آیفون 16 به کار رفته شش هستهای بوده و یک موتور عصبی 16 هستهای دارد. اپل ادعا کرده که عملکرد این تراشه در مقایسه با A16 Bionic در قابلیتهای هوش مصنوعی دو برابر شده و در بخشهای پردازش و پردازش گرافیکی نیز بهترتیب 30 درصد و 45 درصد سریعتر عمل کرده است. این چیپست همچنین مصرف انرژی 30 درصد بهینهتری هم داشته و از رهگیری پرتو نیز پشتیبانی میکند.
امتیاز کسب شده در تست گیک بنچ توسط این تراشه 3265 و 8014 است که توسط آیفون 16 پلاس ثبت شده است.
اپل A18 پرو
تراشه A18 پرو اپل را باید بدون هیچ بحثی قدرتمندترین پردازنده گوشی های موبایل سال 2024 به شمار آورد. این تراشه در مقایسه با چیپست A17 Pro که خود بسیار توانمند است 15 درصد عملکرد پردازشی بهتر و 20 درصد مصرف بهینهتری ارائه میکند.
از سوی دیگر، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین مهمترین نکته در طراحی و ساخت این تراشهها بوده که قرار است با هوش مصنوعی Apple Intelligence همراه شده و اتفاقات جذابی را برای کوپرتینوییها رقم بزند. تراشه A18 پرو اپل در تست تکهستهای گیک بنچ امتیاز 3402 را کسب کرده؛ درحالیکه امتیاز چندهستهای آن 8401 بوده است.
در گجت نیوز بخوانید:پردازنده اسنپدراگون ۸ الیت، بازی های کامپیوتری را روی گوشی اجرا میکنداپل از پردازنده های کامپیوتری M4 Pro و M4 Max با قدرت خیرهکننده رونمایی کردپردازنده های جدید سری Core Ultra 200V اینتل با قدرت هوش مصنوعی از راه رسیدند∎[2][3]Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری