همکاری دانشگاههای شهید بهشتی و شریف در حوزه هوش مصنوعی
دانشگاههای علوم پزشکی شهیدبهشتی و صنعتی شریف با انعقاد تفاهمنامهای در حوزه های رباتیک و نانورباتیک، هوش مصنوعی، یادگیری الکترونیکی، یادگیری عمیق و ... همکاری می کنند.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، در نشستی که به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد، تفاهمنامه همکاریهای مشترک علمی و پژوهشی به امضای دکتر علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و دکتر سیدعباس موسوی رییس دانشگاه صنعتی شریف رسید.
دکتر زالی با اشاره به زمینههای گوناگون همکاریهای مشترک بین دو دانشگاه، انعقاد این تفاهمنامه را سرآغاز خوبی برای گسترش همکاریهای مشترک دانست.
وی با اشاره به پیشتازی دانشگاه صنعتی شریف در وزارت علوم و پیشرویی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حوزه سلامت، این تفاهم نامه را فرصتی برای خوداتکایی علمی و آکادمیک و همکاری های مشترک دو دانشگاه دانست.
تجهیزات پزشکی و مهندسی معکوس، مدیریت سلامت، مدیریت اقتصاد سلامت، مدیریت بیوانفورماتیک، دوره های مربوط به کسب و کارها و استارتاپها، نانو مدیسین و نانوسرجری، رباتیک و نانورباتیک، هوش مصنوعی، یادگیری الکترونیکی، یادگیری عمیق، پردازش دادههای پزشکی و همکاری در مراکز رشد برخی از زمینههای همکاری مشترک دو دانشگاه عنوان شد.
همکاری دو دانشگاه در اجرای دو طرح ملی (تحلیل دادههای ژنتیک و تست سازگاری بافتی HAL typing) از دیگر موضوعات مطرح شده توسط دکتر زالی بود.
وی با اشاره به راهاندازی اولین مرکز تحلیل دادههای ژنتیک با همکاری مرکز خدمات جامع ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و یک شرکت دانش بنیان از دانشگاه صنعتی شریف به عنوان همکار سوم در این طرح دعوت کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین همکاری در طرح بزرگ ملی HAL typing به خصوص در حوزه بیماران سرطانی را از دیگر زمینه های همکاری دو دانشگاه برشمرد.
دکتر زالی در بخش دیگری از سخنان خود پیشنهاد راه اندازی رشتههای مشترک بین دو دانشگاه برای اولین بار در کشور و پذیرش دانشجو در این رشتهها را مطرح کرد و بر انجام مکاتبات لازم در این خصوص با مسئولان وزارت بهداشت و وزارت علوم تاکید کرد.
رییس دانشگاه مهمترین موضوع در هزاره سوم را رسیدن به جریانهای هیبریدی و یادگیری های تلفیقی علمی برشمرد که دراین فضا رشتههای بین بخشی زایش پیدا میکنندو تاکید کرد:حرکت ما در دانشگاه در راستای دستیابی به دانشگاه نسل سوم و چهارم است که برای تحقق این موضوع می توانیم همراستا با هم تلاش کنیم.
وی این تفاهم نامه همکاری را منجر به ارتقای فعالیتهای علمی، خدماتی و آموزشی با نگاه آینده نگارانه عنوان کرد و در ادامه به معرفی جایگاه، امکانات، ظرفیتها و برخی دستاوردهای مهم دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی پرداخت.
دکتر زالی در ادامه سخنان خود به گستره وسیع جمعیتی تحت پوشش این دانشگاه (۴۲ درصد جمعیت استان تهران)، وجود ۱۳ دانشکده، ۸۶ مرکز تحقیقات، ۱۲ پژوهشکده، هفت مرکز رشد، ۲۱بیمارستان ، ۳۱۰ شرکت دانش بنیان با حضور فارغالتحصیلان دانشگاه و شش مرکز تحقیقات همکار WHO در منطقه مدیترانه شرقی اشاره کرد.
آموزش حدود ۱۴ هزار دانشجو با حضور ۱۵۰۰عضو هیأت علمی
وی با بیان اینکه آموزش حدود ۱۴ هزار دانشجو در این دانشگاه با حضور ۱۵۰۰عضو هیات علمی انجام میشود بدنه علمی دانشگاه را نسبتا جوان و معدل سنی اعضای هیات علمی دانشگاه را ۴۹ سال عنوان کرد.
دکتر زالی با اشاره به راهاندازی اولین پارک علم و فناوری سلامت کشور در این دانشگاه خاطرنشان کرد که ۳۱۰ شرکت دانش بنیان در این پارک مشغول فعالیت هستند.
وی وجود ۲۱ بیمارستان با چهار هزار تخت فعال را بستر بزرگ، بسیط و مهمی برای انجام مداخلات بالینی دانست و تعداد بالای مراکز خدمات جامع سلامت و خانه های بهداشت در محدوده دانشگاه را یک بستر مناسب برای انواع مداخلات جامعه محور اجتماعی و بهداشتی برشمرد.
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری