۱۱ برگزیده جایزه ترویج علم معرفی شدند
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا[1]، آیین اختتامیه سیزدهمین رویداد هفته ترویج علم عصر امروز (پنجشنبه) با حضور مروجان علم نظیر «مسعود فراستخواه»، «هادی خانیکی» و «اکرم قدیمی» برگزار شد و با تجلیل از تلاش های ۱۱ مروج علم کشور در تالار ایوان شمس به کار خود پایان داد.
جایزه ترویج علم امسال در هشت بخش «رسانه»، «روشهای خلاقانه و نوآورانه»، «محیط زیست (بزرگداشت هنریک مجنونیان)»، «آموزگاران مناطق کم برخوردار (بزرگداشت محمد بهمنبیگی بنیانگذار عشایر ایران)»، «کنشگر عرصه علم و جامعه (بزرگداشت محمد امین قانعیراد)»، «ادبیات کودک (بزرگداشت توران میرهادی)»، «انجمنها و نهادهای علمی» و «تلاش پایدار» اعطاء شد. این ۱۱ برگزیده شامل سه زن، ۶ مرد و ۲ موسسه هستند.
نخستین جایزه ترویج علم به حسین معماریان تعلق گرفت. این جایزه و تندیس به پاس فعالیت ها و تلاش های همه جانبه و تاثیرگذار در آموزش مهندسی، آموزش وبازآموزی، ارتقای مهارت های آموزشی کیفیت آموزش مهندسی، ترویج به اشتراک گذاشتن دستاوردها طراحی و اجرای سیستم ارزشیابی برنامه های آموزش مهندسی کشور اعطاء شد.
دومین جایزه به فروزان خرد پژوه به دلیل بسط علم ریاضی، همکاری در پایه گذاری خانه ریاضیات اصفهان، شورای خانه های ریاضیات در دیگر شهرهای کشور و برگزاری کارگاه ها و دوره های آموزشی پیوند دهنده دانش ریاضی اعطاء شد.
سکینه کیانی همسر مرحوم بهمن بیگی سومین مروج علم که تندیس این دوره به پاس تلاش در مسیر اعتلای فرهنگ و آموزش در میان جامعه عشایری به او تعلق گرفت.
سهراب علیدوستی شهرکی، چهارمین مروج علم به دلیل ترویج در زمینه اخترشناسی زمین شناسی در مدارس و در میان مناطق کم برخورداربه او اعطاء شد.
کاظم کرملو پنجمین مروج علم که به پاس تلاش های حرفه ای، مسئولانه و مستمر در روزنامه نگاری علم و استفاده موثر از ظرفیت های متنوع رسانه برای توسعه عمومی سازی علم و همگانی کردن دانش نجوم با ترکیب عموم به توجه هر بیشتر به جاذبه های علمی این جایزه به او اعطاء شد.
علی اصغر سعدآبادی، ششمین مروج علم هم در راستای ترویج فرهنگ نوآوری و کارآفرینی در کشور جایزه ترویج علم را دریافت کرد.
سعید انصاریان، سیدکاظم حافظیان رضوی و مهری پریرخ هم جایزه ترویج علم را به ترتیب در راستای حفاظت از مراکز جنگلی و شما گیری مجدد چرخه حیات وحش، راه اندازی مراکز و سامانه های مختلف علمی و ترویجی و رشد شخصیت و تفکر کودکان و نوجوانان دریافت کردند.
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و موسسه رحمان هم تندیس و لوح سپاس بیست پنجمین دوره جایزه ترویج علم را کسب کرد.
به گزارش ایرنا[2]، روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه پایدار» فرصتی برای تعمیق پیوند جوامع با علم و آگاهی از پیشرفتهای علمی در سطح جهانی است. این روز بر اهمیت نقش دانشمندان در گسترش آگاهی افراد از وضعیت سیاره زمین و تأثیر آن بر ایجاد جوامع پایدار تأکید دارد. به همین مناسبت، در ایران هفته ترویج علم همزمان با این روز جهانی برگزار شد.
بر این اساس سیزدهمین رویداد هفته ترویج علم که از ۱۹ آبان ماه ۱۴۰۳ همزمان با گرامیداشت روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه در محل آسماننمای گنبد مینا گشایش یافته بود امروز پنجشنبه، ۲۴ آبان ماه با تجلیل از مروجان علم و گسترش فرهنگ علمی در تالار ایوان شمس تهران به کار خود پایان داد.
References
- ^ایرنا (www.irna.ir)
- ^به گزارش ایرنا (www.irna.ir)
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری