پلی استیشن 5 پرو آنطور که سونی ادعا میکند قدرتمند نیست
با وجود این که پلی استیشن 5 پرو – PlayStation 5 Pro کنسولی بسیار قدرتمند است؛ اما پیشرفتهای آن با ادعاهای سونی تفاوت فاحشی دارد.
بر اساس بررسیهای اولیه انجامشده روی کنسول میان نسلی پلی استیشن 5 پرو، این کنسول آنطور که سونی ادعا کرده قدرتمند نبوده و نتوانسته به 45 درصد ارتقای عملکردی که این کمپانی پیشتر وعده داده بود برسد. در این میان البته محدودیتهای پهنای باند حافظه بهعنوان دلایل اصلی برشمرده شدهاند.
وبسایت معتبر Digital Foundry در جدیدترین پادکست خود به اظهار نظر در خصوص ارتقای گرافیکی و عملکردی عناوین مختلف PS5 Pro پرداخت و مدعی شد که بازیهایی که بسته اختصاصی ارتقای PlayStation 5 Pro را دریافت نکرده باشند با بهبودی تنها 30 تا 35 درصدی در عملکرد روبرو خواهند شد.
در این خصوص البته لازم است که جزئیات کامل مد بهینهسازی PS5 Pro تشریح شده و مورد بررسی قرار گیرد. سونی ادعا میکند که محدودیتهای حافظه مانع از دستیابی پلی استیشن 5 پرو به ارتقای 45 درصدی عملکرد شدهاند. با این وجود ایکس باکس سری ایکس که مشابه سونی از تراشه AMD بهره میبرد، در مد Compatibility که عملکردی کاملا مشابه با مد PS5 Pro در کنسول میاننسلی سونی دارد تمام پهنای باند حافظه و حداکثر توان پردازنده را در اختیار بازیها قرار میدهد.
این البته نخستین باری نیست که سونی در خصوص ارتقای عملکرد کنسولهایش وعدههای نادرست میدهد. در نسل گذشته، پلی استیشن 4 پرو با ارتقایی 45 درصدی در قدرت کارت گرافیک همراه بود؛ اما پهنای باند حافظه آن تنها 28 درصد نسبت به قبل افزایش پیدا کرده بود تا نتیجه کار بسیار ضعیفتر از ادعای این کمپانی شده و PS4 Pro علیرغم توان پردازشی و گرافیکی بالا عملا از دستیابی به مهمترین ادعایش یعنی اجرای بازیها با رزولوشن 4K ناتوان باشد.
البته اخبار مربوط به ارتباط قابلیت Game Boost پلی اسیشن 5 پرو و پهنای باند حافظه آن را نیز نمیتوان از پایه بیاساس خواند. این مساله بیش از هرچیز به نحوه مدیریت پردازشگر گرافیکی توسط AMD بازمیگردد. در تراشههای AMD افزایش واحدهای پردازشی (CU) با افزایش پهنای باند حافظه و بهبود کنترلر مموری همراه میشود تا پردازشهای گرافیکی در رزولوشنهای بالاتر مانند 4K راحتتر انجام شوند. در نتیجه این اتفاق ممکن است در آینده شرایطی به وجود بیاید که پلی استیشن 5 پرو بتواند بدون هیچ دردسری یک عنوان را در رزولوشن 1080p با نرخ 120 فریم بر ثانیه اجرا کند؛ اما با افزایش رزولوشن، نرخ فریم بهطور محسوسی کاهش پیدا کند. به بیان دیگر، هرچه رزولوشن افزایش پیدا کند، مقدار پهنای باند بیشتری برای حافظه مورد نیاز است.
لازم به ذکر است که علیرغم عملکرد ضعیفتر از انتظار سونی در ارائه ارتقاهای اختصاصی برای بازیهای PS5 Pro، برخی از برترین بازیهای سالهای اخیر پلی استیشن 5 مانند گاد آف وار راگناروک یا فاینال فانتزی VII بستههای اختصاصی کنسول میاننسلی سونی را دریافت کرده و سطح جزئیات و عملکرد بهمراتب بالاتری نسبت به پلی استیشن 5 ارائه میدهند. تعداد عناوین PS5 که پچهای اختصاصی دریافت کردهاند روز به روز در حال افزایش است. با این وجود اگر در ادامه نیز شاهد همین روند در خصوص ارتقای کیفیت سایر عناوین باشیم، بار دیگر باید ادعای سونی در خصوص قدرتمند بود کنسولهایش را بیاساس خواند.
در گجت نیوز بخوانید:۳ دلیل برای خرید پلی استیشن ۵ پرو و سه دلیل برای عدم خرید آناین نسخه ویژه پلی استیشن ۵ پرو شما را به سی سال پیش خواهد بردنخستین بنچمارک پلی استیشن 5 پرو منتشر شد؛ PS5 Pro چقدر قویتر از PS5 است؟بازی GTA VI مهم ترین دلیل خرید کنسول پلی استیشن 5 پرو است∎[2][3]Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری