آیا آسم میتواند به مهارتهای حافظه کودکان آسیب بزند؟
به گزارش راهبرد معاصر؛ به نقل از مدیسن نت؛ این نخستین مطالعهای است که چنین ارتباطی را بررسی کرده است. دکتر سیمونا گتی، استاد روانشناسی در مرکز ذهن و مغز دانشگاه کالیفرنیا-دیویس و محقق ارشد این پژوهش، گفت: «این مطالعه بر اهمیت بررسی آسم بهعنوان یک منبع احتمالی مشکلات شناختی در کودکان تاکید میکند.» او در یک بیانیه خبری افزود: «ما بهطور فزایندهای آگاه میشویم که بیماریهای مزمن، نه تنها آسم بلکه دیابت، بیماری قلبی و سایر بیماریها، ممکن است کودکان را در معرض خطر مشکلات شناختی قرار دهند. لازم است عواملی را که ممکن است این خطرات را تشدید یا از آنها محافظت کنند، بشناسیم.»
در این پژوهش، محققان دادههای بیش از ۲،۰۰۰ کودک ۹ و ۱۰ ساله مبتلا به آسم را تحلیل کردند. در ایالات متحده، حدود ۴.۶ میلیون کودک به آسم مبتلا هستند.
نیکلاس کریستوفر-هیز، پژوهشگر ارشد این مطالعه و دانشجوی دکتری روانشناسی در دانشگاه کالیفرنیا-دیویس، گفت: «کودکی دورهای از پیشرفت سریع در حافظه و بهطور کلی شناخت است. اما در کودکان مبتلا به آسم، این پیشرفت ممکن است کندتر باشد.»
این تیم پژوهشی دریافت که کودکان مبتلا به آسم در آزمونهای مربوط به حافظه اپیزودیک، که به یادآوری تجربیات و احساسات مربوط است، نمرات پایینتری داشتند.
در نمونهای کوچکتر شامل حدود ۵۰۰ کودک که به مدت دو سال پیگیری شدند، پژوهشگران مشاهده کردند کودکانی که آسم آنها زودتر آغاز شده بود، توسعه حافظهشان نیز به مرور زمان کندتر بود.
این گروه تحقیقاتی هشدار داد که این نقصهای حافظهای در دوران کودکی ممکن است عواقب بلندمدتی داشته باشد. به گفته آنها، آسم در بزرگسالان با افزایش خطر ابتلا به دمانس (زوال عقل) و آلزایمر مرتبط است.
کریستوفر-هیز اضافه کرد: «آسم ممکن است کودکان را در مسیری قرار دهد که خطر ابتلا به مشکلات جدیتری مانند دمانس را در بزرگسالی افزایش دهد.»
این مشکلات حافظهای ممکن است به دلیل التهاب طولانیمدت ناشی از آسم یا اختلالات مکرر در تأمین اکسیژن مغز در اثر حملات آسم ایجاد شوند. محققان همچنین اشاره کردند که تحقیقات بر روی موشهای آزمایشگاهی نشان داده است که برخی داروهای رایج آسم میتوانند بر هیپوکامپ، بخشی از مغز که نقش اساسی در حافظه دارد، تاثیر بگذارند.
∎[2][3]Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری