هوش مصنوعی اصول اولیه کتابداری را از بین نمی برد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران[2] (ایبنا[3])، هشتمین کنگره سالیانه علوم اطلاعات و هوش مصنوعی (چهارشنبه ۲۳ آبانماه) با حضور غلامرضا امیرخانی، رئیس کتابخانه ملی، عصمت مومنی، معاون کتابخانه ملی، مهدی رمضانی دبیر کل نهاد کتابخانههای عمومی کشور و جمعی از کتابداران و پیشکسوتان انجمن کتابداری و اطلاعرسانی در تالار همایشهای بینالمللی کتابخانه ملی تالار حکمت برگزارشد.
امیرخانی در نشست کنگره انجمن کتابداری و اطلاع رسانی با اشاره به سابقه ۶۰ ساله انجمن کتابداری و اطلاعرسانی، گفت: در همایش امسال، انتخاب موضوع هوش مصنوعی نشان میدهد انجمن کتابداری و اطلاع رسانی به آینده نگاه دارد و طبیعی است که تکنولوژی اثرش را در جامعه گذاشته و خواهد گذاشت.
وی با بیان اینکه هوش مصنوعی در سه بخش مهم فراهمآوری، پردازش و اشاعه و بهخصوص در حوزه پردازش کتابخانه ملی بسیار تاثیرگذار است، گفت: هوش مصنوعی در بخش تاثیرگذاری احساسات نیز وارد شده است و از سابقه مطالعه کتابهای خوانده شده توسط فرد، هوش مصنوعی میتواند علایق و سلایق کاربران کتابخانهها را کشف کند.
رئیس کتابخانه ملی ایران با اشاره به اینکه با توجه به مبحث هوش مصنوعی دیگر چیزی به نام امنیت در فضای مجازی معنا ندارد، اظهار کرد: هر چند میتوان از تکنولوزی استفاده مثبت و منفی کرد اما به هرحال این تکنولوژی شمشیر دو لبه است و نمیتوان اثرات این تکنولوژی را در کتابخانهها و علم اطلاعات نادیده گرفت یا حتی مقاومت کرد.
امیرخانی با ارائه توضیحاتی درباره تاثیر پیشرفت در حوزههای مختلف از جمله فیزیک کوانتوم و ذرات و تاثیر پیشرفت علم در حوزههای مختلف و پیدایش هوش مصنوعی، عنوان کرد: با پیشرفت علم و پیدایش هوش مصنوعی، اصول اولیه علم کتابداری و اطلاعرسانی ازبین نمیرود، فلسفه کتابداری و کتابخانهها میراث دانشی و حافظه و اطلاعات تاریخی و تمدنی بشر را نگهداری و اشاعه میکند، اما این ابزارهای نگهداری و اشاعه اطلاعات در طول تاریخ قطعاً پیشرفت کرده و دچار تغییر شده است و باید از آن استفاده کرد.
وی با بیان اینکه نباید از پیشرفت علم و تکنولوژی در عصر هوش مصنوعی عقب بمانیم، عنوان کرد: موضوع استفاده از هوش مصنوعی در زمان مناسب بسیار مهم است، چناچه دشمنان ما از ابزار اطلاعاتی استفاده خبیثانه کردند باید دقت کنیم به موقع از الزامات و ابزارهای تکنولوژی استفاده کنیم و چالشهای آن را بشناسیم، در غیر این صورت نمیتوانیم آینده موفقی را متصور باشیم.
همایشی برای تعامل علمی و فکری
در بخش دیگر این نشست، امیر غایبی دبیر نشست هشتمین کنگره متخصصان علوم اطلاعات وهوش مصنوعی با اشاره به رویکرد کنگره علوم اطلاعات در هفت دوره گذشته عنوان کرد: این همایش در هفت دوره پیشین حاصل تلاش حرفهمندان، کتابداران و استادان علم اطلاعات و دانششناسی بوده است، در این همایش هر سال استادان و صاحبنظران دور هم جمع میشدند و به بیان مباحث عینی و علنی میپرداختند.
وی با بیان اینکه در این دوره یک تغییر رویکرد داشتیم، گفت: فراخوان مقاله از سوی پژوهشگران در این دوره موجب شد در انتخاب مقاله، داوریها و انتخاب نشستها و سخنرانیها تلاش کنیم از گفتمان صرف استادان فاصله بگیریم و مباحثه پررنگتر باشد.
غایبی ادامه داد: برگزاری همایش علم اطلاعات و دانششناسی یک محیط برای تعامل علمی و فکری و مشورتهای علمی برای استادان و کتابداران فراهم میکند، در عین حال این همایش تلاش میکند ارتباط صنعت و دانشگاه ایجاد شود.
ادامه دارد…
∎[4][5]References
- ^به گزارش خبرگزاری - (sahebkhabar.ir)
- ^خبرگزاری کتاب ایران (www.ibna.ir)
- ^ایبنا (www.ibna.ir)
- ^∎ (sahebkhabar.ir)
- ^ (sahebkhabar.ir)
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری