هشدار به مردم در خصوص مصرف بی رویه آنتی بیوتیک
به گزارش خبرگزاری صداوسیما[1]، دکتر علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی با حضور در برنامه صف اول شبکه خبر با تاکید بر اجرای دستورالعملها درباره پرهیز از تجویز بی رویه آنتی بیوتیک از سوی پزشکان، گفت: اگر مقاومت باکتری به آنتی بیوتیک ادامه یابد سبب قویتر شدن آنتی بیوتیکها میشود و اکنون دنیا به مراحل آخر ساخت این نوع آنتی بیوتیک رسیده است.
وی با توصیه به مردم در خصوص پرهیز از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک، افزود: نباید پزشکان خارج از دستورالعملها تجویز بی رویه داشته باشند و از طرفی داروخانهها نباید بی رویه آنتی بیوتیک به مردم بدهند.
انجام آزمایش رایگان اچ آی وی با حفظ محرمانگی
دکتر رییسی در بخش دیگری از برنامه با بیان اینکه انجام پویش ملی تست اچای وی میتواند سبب بالارفتن شاخصهای بهداشتی در جامعه شود، اظهار داشت: یکی از این شاخصها به نام ۹۰، ۹۰ و ۹۰ شناخته میشود که یعنی ۹۰ درصد بیماریابی در جامعه باید از سوی دولتها انجام شود، در مرحله بعد ۹۰ درصد تحت درمان قرار گیرند و در آخر هم ۹۰ درصد درمان موثر واقع شود که ما اکنون در درمرحله اول هستیم و جای کار دارد.
وی با اشاره به انجام تست رایگان این بیماری در مراکز بهداشت سراسر کشور گفت: اگر فردی، رفتار پرخطر داشته باشد، میتواند به مراکز جامع سلامت مراجعه کند تا با حفظ محرمانگی تست دهد.
<div id="video-display-embed-code_11707457"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4379135/11707457?width=600&height=500"></script></div>
استانهای شمالی و شرقی کشور مراقب تب دنگی باشند
معاون بهداشت وزیر بهداشت در پاسخ به سوالی در خصوص میزان شیوع تب دنگی در کشور، گفت: تب دنگی شبیه مالاریا است یعنی به واسطه پشه منتقل میشود؛ این پشه برخلاف مالاریا داخل خانه هم نیش میزند و در برابر سموم مقاوم است.
وی ادامه داد: تخم این پشه ۴۰۰ روز میتواند باقی بماند و درصورت وجود رطوبت تکثیر و متولد شود.
دکتر رییسی با اشاره به اینکه تخم پشه هم میتواند حامل ویروس باشد به مردم مناطق شمالی و شرقی کشور هشدار داد که مراقب این بیماری باشند.
وی مهمترین راهکار برای مقابله با بیماری تب دنگی را بهسازی محیط دانست و گفت: گلدانها و بشقابهای زیر آنها و مکان های مرطوب مستعد رشد هستند. علاوه بر آن در شهرهایی چون چابهار، که در بخشی از شهر گورستان لاستیک وجود دارد، این پشهها تخم گذاری میکنند.
<div id="video-display-embed-code_11707459"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4379135/11707459?width=600&height=350"></script></div>
سوی جدیدی از بیماری کرونا به صورت فراگیر در کشور مشاهده نشده
دکتر رییسی با بیان اینکه کرونا در دنیا هنوز تمام نشده، اما قدرت آن کاسته شده، تصریح کرد:سویه جدیدی از کرونا در کشور گزارش نشده است.
وی افزود: لازم است که تاکید کنم با ورود واکسن به کشور همه گیری و پاندمی قطع شد البته واکسن هم میتواند عوارضی داشته باشد.
آمار بیماریهای تنفسی نسبت به سال گذشته تغییری نکرده
رییسی با اشاره به اینکه در فصل پاییز و زمستان به دلیل آلودگی هوا و افزایش ویروسهای فصلی، بیماریهای فصلی نیز تشدید میشود، گفت: به سالمندان، افراد بالای ۶۵ سال، افرادی که بیماریهای تنفسی یا ضعف سیستم ایمنی دارند، توصیه میشود که واکسن آنفولانزا بزنند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت اظهار داشت: معمولا توصیه میشود قبل از شروع فصل سرد سال مثلا اواخر شهریور افراد واکسن بزنند، اما اکنون هم بالاخره به علت بیماریهای تنفسی که تا زمنستان ادامه دارد و آلودگی هوا میتوان این توصیه را داشت که گروههای پرخطر واکسن دریافت کنند.
<div id="video-display-embed-code_11707458"><script type="text/JavaScript" src="https://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/4379135/11707458?width=600&height=350"></script></div>
References
- ^خبرگزاری صداوسیما (www.iribnews.ir)
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری