پرینت

جنگ الکترونیک به تخریب کابل‌های کف اقیانوس می‌کشد؟

on .

جنگ الکترونیک به تخریب کابل‌های کف اقیانوس می‌کشد؟
به گزارش خبرگزاری - [1]

 جوان آنلاین: کانال تلگرامی «زاویه» به نقل از وبگاه خبری یورو نیوز خبر داد: مقامات امریکایی طی روز‌های اخیر نگرانی خود را از افزایش فعالیت‌های مخرب روسیه در اطراف کابل‌های زیردریایی ابراز کردند. به گفته آنها، این امر می‌تواند به خرابکاری احتمالی در بخش حیاتی زیرساخت اینترنت جهانی منجر شود. نگرانی مقامات امریکایی پس از تهدید سال گذشته دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه افزایش یافته است. مدودف در پیامی در تلگرام اعلام کرد: «روسیه هیچ محدودیتی برای جلوگیری از تخریب کابل‌های ارتباطی دشمنان خود در کف اقیانوس ندارد.»
این هشدار پس از مجموعه‌ای از حوادث مشکوک به خرابکاری در زیرساخت‌های زیردریایی صادر شده است که از آن جمله می‌توان به حادثه سال ۲۰۲۲ نورد استریم اشاره کرد؛ اتفاقی که منجر به شکستگی دو خط لوله گاز میان روسیه و آلمان شد. کابل‌های زیردریایی، رشته‌های ضخیم فیبر نوری هستند که در کف اقیانوس قرار دارند و حجم زیادی از داده‌ها را برای اتصال اینترنت بین کشور‌ها منتقل می‌کنند. طول این کابل‌ها در زیر آب اکنون به حدود ۱/۱ میلیون کیلومتر می‌رسد. طبق گزارش اداره ملی اقیانوسی و جوی امریکا (NOAA)، این کابل‌ها ابزار انتقال حدود ۹۵ درصد از داده‌ها و مکالمات صوتی جهان هستند. 
کریستین بوگر، استاد دانشگاه کپنهاگ و نویسنده کتاب «درک امنیت دریایی» معتقد است روش‌های مختلفی برای این حملات وجود دارد، مانند آسیب فیزیکی که در آن یک عامل خارجی می‌تواند به طور ناشناس لنگری را بر بستر اقیانوس بکشد و ادعا کند که این خسارت تصادفی ناشی از فعالیت قایق‌های ماهیگیری بوده است. یوناس فرانکن، پژوهشگر دانشگاه فنی دارمشتات آلمان نیز توضیح می‌دهد که راهبران کشتی‌ها می‌توانند سیستم شناسایی خودکار (AIS) خود را خاموش کنند تا هنگام قطع کابل یا ایجاد خسارت، شناسایی نشوند. 
کمیسیون اروپا در گزارشی پس از حادثه نورد استریم در سال ۲۰۲۲، آسیب‌پذیری‌های کابل‌های زیردریایی اتحادیه اروپا را تحلیل کرد. این گزارش نشان می‌دهد روش‌های دیگر حمله به این سیستم شامل استفاده از مواد منفجره زیردریایی یا پهپاد‌هایی است که ساخت آن‌ها آسان و تولیدشان ارزان است. این گزارش می‌افزاید: «حملات به زیرساخت‌های کابلی می‌تواند عملیات‌های کم هزینه‌ای باشد که لزوماً به قابلیت‌های پیشرفته نیاز ندارند.»

[2][3]

References

  1. ^به گزارش خبرگزاری - (sahebkhabar.ir)
  2. ^ (sahebkhabar.ir)
  3. ^ (sahebkhabar.ir)

Authors: صاحب‌خبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری

آخرین اخبار چند رسانه ای

پیشنهادات امروزمون چیه؟

ads
ads2