پرینت

همکاری‌های پژوهشی بین‌المللی مسیری برای دسترسی ایران به دانش جهانی

on .

همکاری‌های پژوهشی بین‌المللی مسیری برای دسترسی ایران به دانش جهانی
به گزارش خبرگزاری - [1]

نرگس مفید در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا[2] درباره پیشرفت ایران در فناوری‌های نوین اظهار کرد: ایران به‌عنوان بخشی از جامعه جهانی، شاهد رشد چشمگیر استارتاپ‌ها بوده است، این اکوسیستم استارتاپی با افزایش خلاقیت، به تولید ایده‌ها و طرح‌های نوین پرداخته و صنایع سنتی نیز از این روند حمایت کرده‌اند.

وی ادامه داد: استارتاپ‌های موفق در حوزه‌هایی همچون فین‌تک، تجارت الکترونیک، اپلیکیشن‌های موبایل و خدمات آنلاین در حال تبدیل شدن به ابر بیزینس‌ها هستند، همچنین، فناوری‌های نوین در شبکه‌های مخابراتی و اینترنت اشیا (IoT) به‌ویژه در نانو فناوری و بایو تکنولوژی در بخش‌های پزشکی، کشاورزی و صنعت نیز در حال توسعه هستند.

این کارشناس علم و فناوری تنوع و قابلیت‌های اپلیکیشن‌های کشاورزی اشاره کرد و افزود: این اپلیکیشن‌ها با بهره‌گیری از فناوری‌های پیشرفته نظیر پایش رطوبت و سلامت حیوانات، مدیریت هوشمند مزرعه‌ها و باغ‌ها را از طریق موبایل امکان‌پذیر کرده‌اند، خودروهای هیبریدی و برقی نیز در ایران مورد توجه قرار گرفته و اخیراً استیشن‌های شارژ خودروهای برقی در برج میلاد راه‌اندازی شده‌اند.

مفید همچنین درباره چالش‌های فناوری در ایران اظهار کرد: تحریم‌های بین‌المللی، کمبود سرمایه‌گذار داخلی، مقررات پیچیده، خروج نخبگان و محدودیت همکاری‌های بین‌المللی از مهم‌ترین موانع پیشرفت فناوری در ایران هستند.

کارشناس علم و فناوری بر نقش دولت در حمایت از نوآوری و فناوری تاکید کرد و افزود: دولت می‌تواند با سیاست‌گذاری‌های مناسب، تصویب قوانین حمایتی، حمایت مالی از استارتاپ‌ها، ایجاد زیرساخت‌های فناوری و تربیت نیروی انسانی ماهر، به توسعه فناوری در ایران کمک کند.

مفید به ارتباط بین دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی و صنعت اشاره کرد و بیان داشت: این ارتباط باید مؤثرتر از گذشته باشد. دفاتر انتقال فناوری و پارک‌های علم و فناوری نیز نقش مهمی در انتقال نیازهای صنعت به دانشگاه‌ها و تولید دانش کاربردی دارند.

وی تاکید کرد: تعاملات علمی و صنعتی با کشورهای همسو مانند چین، روسیه، ترکیه و قطر می‌تواند فرصت‌های جدیدی را برای بازارهای نوظهور فراهم کند، همچنین همکاری‌های پژوهشی بین‌المللی و استفاده از پلتفرم‌های دیجیتال می‌تواند به ایران در دسترسی به دانش جهانی و تقویت ارتباطات بین‌المللی کمک کند، برای بهره‌برداری بهتر از این فرصت‌ها، باید به رفع محدودیت‌ها و خنثی کردن تحریم‌ها پرداخته شود.

[3][4]

References

  1. ^به گزارش خبرگزاری - (sahebkhabar.ir)
  2. ^ایمنا (www.imna.ir)
  3. ^ (sahebkhabar.ir)
  4. ^ (sahebkhabar.ir)

Authors: صاحب‌خبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری

آخرین اخبار چند رسانه ای

پیشنهادات امروزمون چیه؟

ads
ads2