شکار تصاویر جدیدی از ستارگان نوزاد توسط تلسکوپ جیمز وب
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا[2] از لایوساینس، این یک تصویر جدید از سحابی مار است که در آن ابری از گاز و غبار با نور ستاره روشن می شود. تلسکوپ فضایی جیمز وب با استفاده از قابلیتهای فروسرخ خود، اکنون منبع آن نور را نشان می دهد: ستارههای تازه متولد شده.
ثبت این تصویر از آنجا مهم است که شواهدی را برای این نظریه فراهم میکند که وقتی ابرهای غبار و گاز فرو میریزند و ستارهها را تشکیل می دهند، همه آن ستارهها در یک جهت می چرخند. اما قبل از اینکه جیمز وب این تصویر را ثبت کند، امکان دیدن ستارههای تازه متولد شده در طولموجهای نوری وجود نداشت، بنابراین تأیید این نظریه غیرممکن بود.
کلاوس پونتوپیدان از محققان ارشد سازمان ناسا گفت: ستارهشناسان از دیرباز تصور میکردند با فروپاشی ابرها (غبار و گاز) برای تشکیل ستارهها، ستارهها به این حالت گرایش دارند که در یک مسیر چرخش کنند و این صحنه پیشتر به طور مستقیم مشاهده نشده بود.
سحابی مار، سحابی انعکاسی و ابری از گاز و غبار است که نور خود را ایجاد نمیکند، اما نور ستارههای نزدیک یا درون خود را منعکس میکند.
این سحابی حدود ۱ تا ۲ میلیون سال قدمت دارد که در مقیاس عمر کیهان، جوان تلقی میشود. این منطقه تولیدکننده ستاره، خانه دسته یا خوشهای از ستارههای نوزاد است که تنها ۱۰۰ هزار سال قدمت دارند و در مرکز تصویر مشاهده میشوند.
References
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری