وایکینگها ۵۰۰ سال زودتر از کریستف کلمب به آمریکا رسیدند!
به گزارش سایت دیده بان ایران[2]؛ محققان با ردیابی درختهایی که وایکینگها در نیوفاوندلند قطع کرده بودند؛ متوجه شدند که قدمت بسیاری از این درختها به اوایل سال ۱۰۲۱ بازمیگردد. این یعنی وایکینگها ۴۷۰ سال قبل از ورود کریستف کلمب به این قاره رسیدند و دقیقاً یک هزار سال پیش در این منطقه سکونت داشتند. شاید بتوان گفت این اولین باری است که تاریخ آنها با شواهد علمی ثابت میشود. پیشازاین تاریخ فقط بر اساس حماسهها و تاریخ شفاهی که حداقل دویست سال پس از واقعه و در قرن سیزدهم مکتوب شده بود بررسی میشد.
مهاجران وایکینگ از ایسلند و اسکاندیناوی آمدند و قبل از پا گذاشتن به این سرزمین و اقامت در نیوفاوندلند راهی گرینلند شدند. تحقیقات نشان میدهد که وایکینگها هرگز در آمریکای شمالی زندگی راحتی نداشتند و پس از ۱۳ سال روستای خود را در نیوفاوندلند ترک کردند تا به گرینلند برگردند.
تاریخ دقیق سکونت وایکینگها در آمریکای شمالی
محققان توانستند با استفاده از تاریخگذاری رادیو کربنی چوب تاریخ دقیق سکونت آنها را مشخص کنند. این روش قبلاً توسط باستان شناسان استفادهشده بود اما چیزی که این پژوهش را متمایز میکند استفاده از فرآیندی مشروط به یک «رویداد پرتوکیهانی» برای یافتن تاریخ است.
دانشمندان قبلاً مشخص کرده بودند که یک رویداد پرتوکیهانی در سال ۹۹۳ و کمی قبل از ورود وایکینگها به نیوفاندلند رخداده است. اعتقاد بر این بود که این رویداد باعث ایجاد مقادیر بیشتری کربن ۱۴ رادیواکتیو در دیاکسید کربن جو نسبت به حالت عادی شده است.
درختان در طول زندگی خود دیاکسید کربن آزاد میکنند و محققان امضای کربن رادیواکتیو حاصل از رویداد پرتوکیهانی را با حلقههای رشد یافت شده در درخت مطابقت دادند. سپس طول عمر درخت را از ۹۹۳ تا زمانی که درخت توسط وایکینگها برای ساخت خانه قطع شد را بررسی کردند.
بر اساس حماسههای اسکاندیناویایی که نسل به نسل منتقلشده، وینلند (Vinland) نامی بود که وایکینگها به آمریکای شمالی داده بودند. آنها همچنین از روابط دشوار خود با افرادی که جیغ میکشیدند گفتهاند و این افراد را اسکریلینگها (skraelings) نامیدند. آنها در حماسههای خود میگویند اسکریلینگها جنگجویانی سرسخت بودند که زندگی را برای وایکینگها سخت کرده بودند و درنهایت آنها مجبور به ترک این مکان شدند.
منبع: greekreporter/ خبرآنلاین
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام [3]∎[4][5]
References
- ^به گزارش خبرگزاری - (sahebkhabar.ir)
- ^سایت دیده بان ایران (www.didbaniran.ir)
- ^کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام (telegram.me)
- ^∎ (sahebkhabar.ir)
- ^ (sahebkhabar.ir)
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری