هشدار سازمان جهانی هواشناسی: طوفانها طولانیتر و مخربتر میشوند!
سازمان ملل روز سهشنبه تایید کرد که طوفانی که سال گذشته قبل از ایجاد ویرانی در جنوب شرقی آفریقا از سراسر جنوب اقیانوس هند عبور کرد، طولانیترین طوفان استوایی با ۳۶ روز ثبت شده، بود.
گروهی از کارشناسان از زمان سفر قابل توجه طوفان در فوریه و مارس سال گذشته، اطلاعات پیرامون طوفان را بررسی کردهاند.
سازمان جهانی هواشناسی (WMO) در بیانیهای اعلام کرد که کمیته ارزیابی آب و هوای شدید طول طوفان استوایی فردی را ۳۶ روز تشخیص داد که رکوردی برای طولانیترین طوفان ثبت شده است؛ بنابراین فردی از طوفان استوایی جان که در سال ۱۹۹۴ در سراسر اقیانوس آرام شمالی عبور کرد و در مجموع ۷۱۴ ساعت یا ۲۹.۷۵ روز وضعیت طوفان گرمسیری یا بالاتر را داشت، پیشی گرفت.
با این حال، جان همچنان طوفان گرمسیری است که دورترین مسافت را طی کرده است و ۱۳۱۵۹ کیلومتر را طی کرده است، در حالی که فردی ۱۲۷۸۵ کیلومتر را طی کرده است.
کریس ولدن، کارشناس نقشهبرداری ماهوارهای، گفت: «فردی یک طوفان استوایی قابل توجه بود، نه تنها به دلیل طول عمرش، بلکه به دلیل تواناییاش برای زنده ماندن در فعل و انفعالات زمینی متعدد، که متأسفانه پیامدهای قابل توجهی برای جمعیتهای جنوب شرقی آفریقا داشت.»
طوفانها طولانیتر و مخربتر میشوند!
WMO ارتباط مستقیمی بین طول عمر استثنایی فردی و تغییرات آب و هوایی ناشی از فعالیتهای انسانی ایجاد نکرد.
اما WMO در صفحه خود که به طوفانهای استوایی اختصاص داده شده است، تأکید میکند که تغییرات آب و هوایی "نه تنها با افزایش احتمال وقوع طوفانهای بزرگ، بلکه با افزایش مستقیم قدرت مخرب آنها نیز مرتبط است".
WMO گفت که فردی به دلیل عبور طولانی مدت از نزدیک و از روی زمین، خسارات انسانی و اقتصادی زیادی را در کشورهایی که بدترین آسیب را دیدند، ایجاد کرد. فردی در شمال استرالیا رشد کرد و در ۶ فوریه به یک طوفان نامی تبدیل شد.
طوفانهای استوایی نیروی خود را از آب گرم میگیرند و بنابراین در خشکی ضعیف میشوند، بنابراین فردی در نهایت از بین رفت.
WMO گفت که بیش از ۱۲۰۰ نفر به عنوان کشته یا مفقود و بیش از ۲۱۰۰ زخمی در مالاوی گزارش شده است. این طوفان زمانی رخ داد که کشور با شیوع جدی وبا درگیر بود.
در موزامبیک، بیش از ۱.۳ میلیون نفر تحت تأثیر قرار گرفتند و بیش از ۱۸۰ نفر جان خود را از دست دادند.
منبع: خبرآنلاین
ماجرای مسمومیت گیلانیها/ آیا آب آلوده است؟ (فیلم) [1]
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری