بومیسازی کیتهای تصفیه فوری آب با یک چهارم قیمت نمونه مشابه خارجی
یک شرکت دانشبنیان موفق به تولید کیتهای تصفیه فوری آب با یک سوم تا یک چهارم نمونه مشابه خارجی شده است که علاوه بر گندزدایی و رسوبزدایی از ذرات معلق، سمزدایی را هم انجام میدهد و آب تصفیه شده از طریق این کیتها تا ۹۰ درصد قابل شرب است.
به گزارش سینا، سارا شهبازی، مدیر تحقیق و توسعه این شرکت دانشبنیان در خصوص عملکرد کیتهای ریزسنجش، گفت: کیت ریزسنجش یک محصول همه کاره است که برای انواع نمونهها اعم از مایع یا جامد، حاوی مواد با خواص بیوسایدیک قوی، ضعیف یا بدون آن قابل استفاده است؛ برای آنالیز میکروبی تمام سطوح از بیمارستانها تا تجهیزات و سالنهای تولید فرآوردههای غذایی و اتاق تمیز طراحی شدهاند. برای سنجش میکروبی محصولات خاص مانند آرایشی بهداشتی، دارویی و محصولات پایه روغنی مناسب است.
وی ادامه داد: کیت شناسایی و شمارش باکتریها در صنایع مختلف کاربرد دارد و برای اولین بار در کشور تولید شده است که خیلی سریع و بدون نیاز به مهارت خاصی، شناسایی و شمارش باکتریها را انجام میدهد، در مواقعی که صنایع فرصت خالی کردن مخزن بچ را ندارند، این کیتها مورد استفاده قرار میگیرند.
به گفته شهبازی، تستهای میکروبی به طور معمول زمانبر است و با استفاده از این کیتها، زمان استاندارد متد از یک سوم تا یک دوم کاهش یافته و خیلی سریعتر وارد مرحله بعد میشوند.
شهبازی، کیتهای تصفیه فوری آب را از دیگر محصولات این شرکت برشمرد و در توضیح عملکرد این کیتها گفت: این کیتها در مواقع اضطراری که نیروهای امدادی، ارتش، سپاه یا گروههای طبیعتگردی آب تصفیه شده در دسترس ندارند، مورد استفاده قرار میگیرند.
وی با بیان اینکه کیتهای تصفیه آب مشابه کیتهای تصفیه آب ارتش آمریکا است، تصریح کرد: ما توانستهایم آن را بومیسازی کنیم، این در حالی است که در کیتهای آمریکایی خاصیت سمزدایی وجود ندارد و ما این ظرفیت را هم به کیتهایمان اضافه کردهایم تا علاوه بر گندزدایی و رسوبزدایی از ذرات معلق، سمزدایی را هم انجام دهیم و ضریب اطمینان بیشتری را به مشتری ارائه کنیم و طی آن، آب تصفیه شده تا ۹۰ درصد قابل شرب است.
وی در خصوص مزیت کیت تصفیه آب نسبت به نمونههای مشابه، گفت: هزینه تولید این محصول، یک سوم تا یک چهارم نمونه مشابه خارجی تمام میشود.
شهبازی ظرفیت این شرکت در تولید هر یک از کیتهای شمارش باکتری و تصفیه آب را ۱۰ هزار کیت در ماه اعلام و تاکید کرد: نیاز کشور اگر به درستی بازارسازی شود، چیزی حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار کیت در ماه نیاز کشور است و شرکت ما، از توانایی تامین نیاز کشور برخوردار است.
مدیر تحقیق و توسعه این شرکت در پایان خاطرنشان کرد: محصولات ما در داخل کشور فروش بالایی دارند و به همین دلیل به صادرات آن خیلی فکر نکردهایم، کیتهای شمارش باکتری اما از پتانسیل بالایی برخوردار بوده و میتواند در کشورهایی همچون ترکیه، عراق، پاکستان و روسیه بازار را از آن خود کند؛ اما با این حال، تاکنون صادراتی نداشتهایم ولی در حال رایزنی هستیم که بتوانیم این مهم را به زودی به انجام برسانیم.
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری