کدام دسته از کولرهای آبی کارایی بهتری دارند
به گزارش سرویس نفت و پتروشیمی[2] جهان صنعت نیوز، به دنبال افزایش دمای هوا و تقاضای ایجاد شده در بخش سرمایشی، این روزها شبکه برق کشور تحت فشار مضاعف قرار گرفته است. به گفته کارشناسان، بزرگترین چالش شبکه برق کشور، عدم جایگزینی کولرهای گازی با نمونههای آبی در مناطق معتدل و استفاده مشترکان از کولرهای آبی قدیمی و مستهلک است که هر دو مصرف برق بالایی دارند و استفاده از آنها به سود شبکه برق و نیز مشترکان بخش خانگی نیست و میتواند منجر به بروز خاموشیهای گسترده در روزهای گرم پیشرو شود.
این در حالی است که تولیدکنندگان داخلی، چندسالی است، کولرهای بهرهور و کممصرف را روانه بازار کردهاند و استفاده از آنها بهجای کولرهای مستهلک و پرمصرف، بیشاز همه به سود مشترکان خواهد بود.
در این اینفوگرافیک، نگاهی انداختهایم به سه نوع کولر آبی که حضور پررنگی در بازار داخلی دارند و بهرهوری آنها در مناطق عادی آب و هوایی، یعنی بیشترین شهرهای کشور(به جز استانهای ساحلی) مناسبتر از کولرهای گازی است، مصرف برق به مراتب پایینتری از کولرهای پرمصرف گازی دارند و انتخابی مقرون بهصرفه و مناسب بهشمار میروند. بهویژه آنکه الگوی مصرف برق در مناطق عادی نظیر، استانهای تهران، البرز، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، اصفهان، فارس، کرمان، آذربایجان شرقی، قزوین، زنجان، کردستان، آذربایجان غربی، یزد، سمنان و بسیاری دیگر از شهرهای کشور ۳۰۰ کیلووات ساعت تعیین شده و مصرف بیشتر از الگو شامل ضرایب مختلفی میشود و پرمصرفی مشترکان ممکن است، هزینه برق آنها را تا ۵ برابر دوره گذشته هم افزایش دهد.
کولرهای آبی قدیمی، متداولترین و بیشترین تعداد کولرهای آبی در کشور هستند و با وجود اینکه مصرف کمتری از کولرهای گازی دارند اما همچنان برق بیشتری نسبت به «کولرهای سلولزی» و «پلیمری-سلولزی» مصرف میکنند و آنگونه که تولیدکنندگان میگویند، بهرهوری پایینتری نسبتبه دو رقیب دیگر دارند. این بدان معناست که کولرهای «سلولزی» و «پلیمری-سلولزی»، قدرت خنککنندگی بیشتری نسبتبه کولرهای آبی قدیمی دارند و آب و برق کمتری نیز مصرف میکنند. ضمن آنکه نمونههای جدید کولر آبی، دارای ریموت کنترل نیز هستند و انتخاب بیشتری برای تنظیم دور موتور و خنککنندگی در اختیار مصرفکنندگان قرار میدهند.
برای تخمین قبض برق، شناخت الگوی مصرف برق شهر محل سکونت، آشنایی با راهکارهای کاهش مصرف برق و البته افزایش شانس خود در قرعهکشی ۳۰۰ خودرو و میلیاردها تومان جوایز متنوع، به پویش باانرژی بپیوندید.
منبع: تسنیم
∎[3][4]References
- ^به گزارش خبرگزاری - (sahebkhabar.ir)
- ^سرویس نفت و پتروشیمی (jahansanatnews.ir)
- ^∎ (sahebkhabar.ir)
- ^ (sahebkhabar.ir)
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری