مطالعه یک ماده مغذی، مسیری برای درمان اختلالات مغزی!
محققی از دانشگاه کوئینزلند دریچههای مولکولی پیدا کرده است که میتواند برای کمک به رساندن دارو به مغز و درمان اختلالات عصبی استفاده شود.
به گزارش دیجیاتو، دکتر «رزماری کاتر» از مؤسسه علوم زیستی مولکولی UQ تیمی را رهبری کرد که کشف کردند یک ماده مغذی ضروری به نام کولین میتواند توسط پروتئینی به نام FLVCR۲ به مغز منتقل شود.
دکتر کاتر گفت: «کولین یک ماده مغذی مانند ویتامین است که برای بسیاری از عملکردهای مهم بدن، به ویژه برای رشد مغز ضروری است.»
ما باید روزانه ۴۰۰-۵۰۰ میلیگرم کولین مصرف کنیم تا از بازسازی سلولی، تنظیم بیان ژن و ارسال سیگنال بین نورونها حمایت کنیم.
دکتر کاتر گفت که تاکنون اطلاعات کمی درمورد چگونگی عبور کولین رژیم غذایی از لایه سلولهای تخصصی که خون را از مغز جدا میکند، وجود داشت. این سد خونی در مغز از ورود مولکولهای موجود در خون که برای مغز سمی هستند، جلوگیری میکند.
مغز نیاز به جذب مواد مغذی از خون دارد؛ بنابراین این سد حاوی انتقالدهندهها است که به مواد مغذی خاصی مانند گلوکز، اسیدهای چرب امگا ۳ و کولین اجازه ورود میدهد.
اگرچه این سد یک خط دفاعی مهم است، اما چالشی برای طراحی داروهای اختلالات عصبی محسوب میشود.
دکتر کاتر توانست نشان دهد که کولین در حفرهای از FLVCR۲ مینشیند که از سد خونی مغزی عبور میکند و توسط قفسی از باقی ماندههای پروتئین نگهداری میشود.
او گفت: «ما از میکروسکوپ الکترونی کرایو استفاده کردیم تا نحوه اتصال کولین به FLVCR۲ را دقیقاً ببینیم. این اطلاعات برای درک چگونگی طراحی داروهایی که کولین را تقلید میکنند تا بتوانند توسط FLVCR۲ به محل عملیات خود در مغز منتقل شوند حیاتی است. این یافتهها به طراحی آینده داروهای بیماریهایی مانند آلزایمر و سکته کمک میکند.»
این تحقیق همچنین بر اهمیت خوردن غذاهای غنی از کولین، مانند تخم مرغ، سبزیجات، گوشت، آجیل و لوبیا تاکید میکند.
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری