تشخیص زودهنگام بیماری ام اس با روشی جدید
به گزارش سرویس دانش و فناوری[2] جهان صنعت نیوز، متخصصان در تاریخ ۱۹ آوریل در مجله Nature Medicine گزارش دادند در یک مورد از هر ۱۰ مورد ابتلا به ام اس، بدن سالها قبل از شروع علائم، شروع به تولید مجموعه مشخصی از آنتی بادیها در خون میکند.
بی نظمیها در فضای زندگی، در تمرکز و تصمیم گیری فرد نیز اختلال ایجاد میکند و خلاقیت، سطح بهرهوری و انرژی فرد را کاهش میدهد.
متخصصان دریافتند این الگوی آنتی بادی ۱۰۰ درصد تشخیص ام اس را پیش بینی میکند. هر بیمار حامل این مجموعه از آنتی بادیها به ام اس مبتلا شد.
آنها امیدوارند این آنتی بادیها روزی مبنای یک آزمایش خون ساده برای غربالگری ام اس باشند.
دکتر «مایکل ویلسون»، متخصص ارشد مغز و اعصاب از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو (UCSF) گفت: در چند دهه اخیر، حرکت در زمینه درمان ام اس جدیتر و قویتر صورت گرفته است.
ام اس زمانی رخ میدهد که سیستم ایمنی بدن به سیستم عصبی مرکزی حمله میکند و به غلاف محافظ اطراف رشتههای عصبی به نام میلین آسیب میرساند. این امر سیگنالهای ورودی و خروجی مغز را مختل میکند و باعث بروز علائم مختلفی میشود که حواس را مختل کرده و بر توانایی حرکت تأثیر میگذارد.
برای این مطالعه، متخصصان نمونههای خون گرفته شده از ۲۵۰ بیمار مبتلا به ام اس را که قبل و بعد از تشخیص آنها جمع آوری شده بود، غربالگری و آنها را با نمونه خون افراد سالم مقایسه کردند.
متخصصان تصور میکردند با مشاهده اولین علائم بیماری در بیماران ام اس، شاهد جهش در آنتیبادیها خواهند بود.
در عوض، آنها دریافتند که ۱۰ درصد از بیماران ام اس سالها قبل از تشخیص، سطوح بالایی از آنتی بادیهای اتوآنتی بادی – آنتی بادیهایی که میتوانند به خود بدن حمله کنند – داشتند.
به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، هنوز مشخص نیست که چه چیزی باعث ام اس در ۹۰ درصد دیگر بیماران میشود، اما متخصصان بر این باورند که آنها اکنون یک علامت هشدار اولیه قطعی مبنی بر بروز این بیماری، دارند.
علائم ام اس میتواند حاد یا مزمن باشد و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. مهم این است که از علائم مختلف این بیماری آگاه بود. علائم بیماری ام اس ممکن است شامل موارد زیر باشد:
– مشکلات حرکتی مانند احساس خستگی یا ضعف هنگام راه رفتن، صحبت کردن یا بلعیدن
– گزگز یا بی حسی در اندامها
– اختلال عملکرد مثانه و روده
– اختلال شناختی
– تغییرات خلقی یا افسردگی
– لرزش یا اسپاسم
– سرگیجه
– اختلال بینایی
در موارد شدید، افراد مبتلا به اماس ممکن است دچار نابینایی و یا فلج شوند.
در حال حاضر هیچ درمان شناخته شدهای برای اماس وجود ندارد. بنابراین، مدیریت علائم، فاکتوری ضروری برای داشتن یک زندگی سالم همراه با این بیماری است. پزشک ممکن است بسته به شدت علائم بیماری درمانهای استروئیدی، تزریق خون یا فیزیوتراپی را انتخاب کند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
∎[3][4]References
- ^به گزارش خبرگزاری - (sahebkhabar.ir)
- ^سرویس دانش و فناوری (jahansanatnews.ir)
- ^∎ (sahebkhabar.ir)
- ^ (sahebkhabar.ir)
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری