اعتبارسنجی؛ فرصتی بیبدیل برای تعالی کیفی ارائه خدمت در دانشگاه
به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا زالی در جلسه دیدار با ارزیابان دور دوم اعتباربخشی موسسهای دانشگاه که با حضور معاونان و مدیران دانشگاههای علوم پزشکی کلان منطقه ۲ وزارت بهداشت برگزار شد، اعتبارسنجی را فرصتی بیبدیل برای ارتقا و تعالی کیفی ارایه خدمات در دانشگاه برشمرد و گفت: وزارت بهداشت پیشرو در امر تعالی کیفیت و تعهد سازمانی ارشد به حوزه اعتباربخشی است. هیچ ارگانی همچون وزارت بهداشت در مسیر ارزیابی اجرایی و آکادمیک خدمات گام برنداشته است.
رییس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه نگاه به اعتباربخشی عمیق و آیندهنگارانه خواهد بود، اظهار کرد: به نظر میرسد امروزه وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی کشور به حدی از استغنا رسیدهاند که از مرز ملی عبور کرده و میتوانند در مسیر استقرار نظام اعتباربخشی منطقهای گام بردارند.
وی از ایجاد فرصت ارزیابی درونی دانشگاهها پیش از ارزیابی میدانی بیرونی خبر داد و افزود: ارزیابی درونی نقشهراهی برای اعتبارسنجی بیرونی ترسیم میکند. از طرفی مطابقت سنجش درونی و بیرونی، میزان توفیقات مجموعه خدماتی را نشان میدهد و برونداد آن، کیفیت است، زیرا مسیر تعالی با ارایه راهکار توسط ارزیابان موسسهای هموارتر خواهد شد.
به گفته دکتر زالی، مسئولیت هر ارزیاب برای بررسی حوزهای مشخص، اعتبارسنجی دقیقتری را به همراه دارد.
رییس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی ادامه داد: فرآیند چرخشی ارزیابی میزان عدالت، شفافیت و دقت مقایسه در مجموعه را بالا میبرد. به طور کلی در فضای چهره به چهره میدانی، ارتباطات موثرتر شکل میگیرد.
دکتر زالی با اشاره نقش پررنگ استانداردهای علمی در تعریف ترمینولوژیک اعتباربخشی، گفت: استانداردها به عنوان هسته اعتباربخشی شناخته میشوند و نظام اعتباربخشی جز شاخههای عینی کمی سازی و قابل حصول ممیزی محسوب میشود.
وی در ادامه به معرفی ابعاد خدمت رسانی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در دهه هفتم فعالیت آن، پرداخت و افزود: دانشکده پزشکی شهید بهشتی، بعد از دانشکده پزشکی تهران، دومین دانشکده پزشکی در کشور بود که تاسیس شد. این دانشگاه دارای ۱۲ دانشکده است که متاخرترین آنها دانشکده فناوریهای نوین محسوب میشود. دانشکدههای مدیریت خدمات سلامت و علوم روانشناسی سلامت نیز در آستانه راه اندازی است.
دکتر زالی از حضور بالغ بر هزار و ۴۹۸ عضو هیاتعلمی در دانشگاه خبر داد و اظهار کرد: متوسط سنی اعضای هیئت علمی ۵۱ سال است و ۴۲ درصد آنها استاد تمام و دانشیار هستند. همچنین ۵۲ درصد اعضا، عضو هیئت علمی بالینی و باقی عضو هیئت علمی علوم پایه هستند. از طرفی شش درصد اعضای هیاتعلمی، پژوهشی و سایر آنها در عرصه آموزش فعالیت دارند. دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی تهران بالاترین میزان بستر آموزشی فلوشیپ، فوق تخصص و رزیدنتی را در اختیار دارند.
وی از فعالیت ۸۶ مرکز تحقیقاتی در دانشگاه خبر داد و گفت: بالغ بر هفت پژوهشکده از جمله پژوهشکده گوارش و کبد، سل و بیماریهای ریوی، چشم و غدد درون ریز علاوه بر اقدامات آکادمیک، خدمات اجتماعی نیز ارایه میدهند. ایجاد پژوهشکده اورولوژی و بیماریهای کلیوی نیز در شورای دانشگاه به تصویب رسیده است.
دکتر زالی از همکاری بینالمللی شش مرکز به عنوان مرکز همکار سازمان بهداشت جهانی خبر داد و گفت: همکاری در حوزه سل، دیابت، غدد، بیماریهای چشمی، تغذیه و آموزشی پزشکی با سازمان بهداشت جهانی دستاوردی ملی و بینالمللی محسوب میشود.
رئیس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی با اشاره به فعالیت بیش از ۲۰۰ شرکت دانش بنیان و تجاریسازی بالغ بر ۲۵۰ محصول، تصریح کرد: شرکتها در حال استقرار در پارک علم و فناوری دانشگاه هستند و این پارک در آینده نزدیک با حضور وزیر بهداشت افتتاح خواهد شد.
وی از کاهش اعضای هیاتعلمی خاموش از ۳۵۰ عضو به ۵۶ نفر خبر داد و گفت: اغلب این اعضا در حال بازنشستگی یا پایان دوره خدمت هستند؛ همچنین تعداد مقالات به ازای هر عضو هیئت علمی از ۲.۱ به تعداد ۳.۶ افزایش یافته است.
دکتر زالی از قرارگیری دانشگاه در باشگاه انتشار سالانه پنج هزار مقاله در کشور خبر داد و گفت: سال گذشته پنج هزار و ۱۴۰ مقاله در دانشگاه منتشر شد که ۲۵ درصد آنها، Q1 هستند و ۲۰ درصد آنها با همکاری بینالمللی نوشته شدهاند. همچنین ۳۲ مجله در دانشگاه به زبان انگلیسی منتشر میشود.
وی در ادامه از فعالیت ۲۱ بیمارستان و چهار هزار و ۹۰۰ تخت بیمارستانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خبر داد و گفت: ضریب اشغال تخت ۷۶.۲ گزارش میشود که نسبت به سنوات گذشته با رشد همراه بوده است. یک میلیون و ۳۰۰ هزار مراجعه اورژانس، یک میلیون و ۴۰۰ هزار مراجعه درمانگاهی و ۱۵۰ هزار جراحی در سال، از دستاوردهای دانشگاه در حوزه درمان محسوب میشود.
رئیس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی همچنین از ورود ۲ بیمارستان غدیر در مجتمع بیمارستانی شهدای تجریش با ۸۲۰ تخت و بیمارستان انصار الغدیر بومهن با ۱۶۰ تخت به مدار ارایه خدمات درمانی خبر داد و گفت: توسعه بخشهای درمانی در شهرستان دماوند، ورامین و پیشوا نیز به زودی محقق میشود.
دکتر زالی با اشاره به تحت پوشش داشتن بالغ بر پنج میلیون و ۹۰۰ هزار نفر به منظور ارایه خدمات بهداشتی، دانشگاه را دارای بیشترین جمعیت تحت پوشش در سراسر کشور دانست و گفت: بالغ بر یک میلیون و ۴۵۰ هزار اتباع در این جمعیت وجود دارند که این آمار در زمان واکسیناسیون کرونا استخراج شده است. به منظور درک بهتر وسعت خدمت رسانی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بهتر است در نظر داشت جمعیت منطقه ۴ شهرداری به عنوان بخشی از جامعه تحت پوشش، یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر گزارش میشود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی، وی در پایان علیرغم تمام فراز و نشیبها، ابراز امیدواری کرد دانشگاه بتواند میزبانی شایسته برای ارزیابان این دوره از اعتباربخشی موسسهای باشد و همکاری با سایر دانشگاههای علوم پزشکی کشور توسعه یابد.
انتهای پیام
Authors: صاحبخبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری