پرینت

سلاله فرصتی برای فعالیت فرهنگی بقاع کشور

on .

سلاله فرصتی برای فعالیت فرهنگی بقاع کشور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، [1]امروز هشتم آبان در آئین اختتامیه نخستین دوره جشنواره «سلاله» سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: جشنواره سلاله برای نخستین بار با هدف رونمایی از فعالیت‌ها و ایده‌های جدید امامزادگان برگزار شده است.

حجت الاسلام و المسلمین غلامرضا عادل از مشارکت ۵ هزار زیارتگاه در جشنواره سلاله خبر داد و افزود: در این جشنواره ۱۲۶۰ اثر از امامزاده‌های برگزیده در محور‌های قرآنی، فرهنگی، اجتماعی و مدیریتی در بیست محور داوری و بررسی شد و و از نفرات برگزیده از استان‌های مختلف کشور تقدیر شد.

 

سلاله فرصتی برای فعالیت فرهنگی بقاع کشور سلاله فرصتی برای فعالیت فرهنگی بقاع کشور سلاله فرصتی برای فعالیت فرهنگی بقاع کشور


* سازمان اوقاف موظف به مدیریت بهینه بقاع متبرکه است
حجت الاسلام سیدمهدی خاموشی رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز در این مراسم گفت: سازمان اوقاف در مدیریت بهینه در بقاع متبرکه وظایفی دارد و در این زمینه در طول سال‌ها به خوبی عمل کرده است.

وی افزود: بقاع متبرکه مکان‌های تعالی روح و تکامل انسان‌ها از لحاظ معنوی هستند، یکی از راه‌های اصلی ارتباط معنوی مردم بقاع متبرکه است، همانطور که حرم‌های امام رضا (ع)، حضرت معصومه (س)، حرم حضرت شاه چراغ و هشت هزار و ۷۶۷ بقعه دیگر در ایران همواره سرشار از حضور مردم نه تنها در مناسبت‌های خاص بلکه در روز‌های عادی سال است. مردم محلی هم به واسطه ارادت خود به اهل بیت (ع) بقاع متبرکه را مراقبت می‌کنند تا بتواند این پلاک ولایت را حفظ کنند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: سازمان اوقاف وظیفه‌مند در مدیریت بهینه بقاع متبرکه است، امین و امنای بقاع مردم نیز هستند و خوشبختانه سازمان اوقاف و امور خیریه در این زمینه در طول این سال‌ها به خوبی عمل کرده است.

حجت الاسلام خاموشی گفت: امسال سازمان اوقاف و امور خیریه تصمیم دارد که مجموعه بقاع را براساس برنامه و بودجه در حرکت‌های عمرانی و پشتیبانی سازمان دهد. داشتن طرح و برنامه و بودجه بندی یکی از ماموریت‌های امروز تمام زیارتگاهاست.

وی با اشاره به برگزاری برنامه‌های فرهنگی در بقاع متبرکه، اظهار کرد: در حیطه فرهنگی کارکرد روحانیون در اجرای برنامه‌های نماز، کلاس‌های قرآن و برگزاری جلسات ادعیه و... به موقع انجام شود. در سال جاری به این نتیجه
رسیده ایم که امامزادگان در حیطه طرح و برنامه باید تقویت شوند و از موقوفات هم حاضریم بودجه به بقاع اضافه کنیم که با برنامه ریزی اجرای نیات انجام شود.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه برخی از هیئت امنا راجع به کسری منابع صحبت می‌کنند، گفت‌: ما از موقوفات برای بقاع استفاده خواهیم کرد. در دوسال گذشته کرسی‌های تلاوت، جلسات تفسیری و مسابقات کشوری در بقاع برگزار شد. ظرفیت گسترده‌ای در این زمینه وجود دارد که باید سَبکی را در نظر گرفت، باید بودجه را در جهت فرهنگ سازی استفاده کرد و در این زمینه برنامه ریزی‌های انجام داد.

حجت الاسلام خاموشی با اشاره به اینکه بیش از ۱۰۰۰ هیئت مذهبی در هزار بقعه متمرکز شده است، افزود: باید برگزاری برنامه ادعیه در بقاع متبرکه جاری و ساری شود، همچنین برنامه قرآن مجلسی و استماع با دعوت از قاریان برجسته برگزار شود و از طریق رسانه‌ها اطلاع رسانی نیز صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه حلقه‌های تفسیری قرآن باید در بقاع متبرکه برپا شود، افزود: حلقه‌های تفسیری در بقاع متبرکه را باید برپا کرد، زیرا بقاع بهترین مکان‌ها برای برپایی این مجالس است. همچین بیان احکام شرعی و سخنرانی مذهبی، اجتماعی و انقلابی لازم است در بقاع به صورت مستمر برگزار شود. ما بقعه سکولار نداریم، اگر قرار است سخنرانی شود باید توسط فردی باشد که علاوه بر موارد لازم، انقلابی نیز باشد همانطور که جبهه رسانه‌ای غرب با بلندگو‌های شیطانی خود بسیار کار می‌کنند و بر افکار افراد بسیار تاثیر می‌گذارند باید با برگزاری این سخنرانی‌ها خدعه رسانه‌های غربی را خنثی کنیم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: پیشنهاد دارم علاوه بر کلاس‌های قرآن، صحیفه سجادیه و نهج البلاغه را در بقاع برگزار کنیم. بسیاری متن و محتوای دعا‌های امام سجاد (ع) را نمی‌دانند در صورتی که این ادعیه بسیار زیبا هستند و معانی آن‌ها بسیار دلنشین است. کسی که با دعای صحیفه همراه شود و مفاهیم آن را در برداشت کند راحت‌تر مکارم الاخلاق را فرا می‌گیرد.

* بقاع متبرکه از برجسته‌ترین میراث ملموس و ناملموس کشورند
همچنین وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در این مراسم به ظرفیت‌های متنوع بقاع متبرکه اشاره کرد و گفت: بقاع متبرکه از برجسته‌ترین میراث ملموس و ناملموس کشورند.

ضرغامی با اشاره به ثبت جهانی ۵۳ کاروانسرا، افزود: نوبت به مساجد تاریخی رسیده است که ثبت جهانی خواهند شد، بقاع متبرکه هم می‌تواند میراث هنر اسلامی باشند و مردم بر اساس اعتقادی که داشتند بهترین بنا‌ها را برای ما به یادگار گذاشته اند.

وی گفت: ماموریت داریم اول ارزش و جایگاه این امامزادگان را درست حفظ کنیم و بعد از آن شان و شوؤن امامزادگان حفظ شود.

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری اضافه کرد: ۲۰۰۰ امام زاده در کشور ثبت ملی شده است که نه تنها باید حفظ و مرمت شود، بلکه در این امامزاده‌ها توسعه یکی از اولویت‌ها باید باشد، توسعه‌ای که منطبق با معماری همان امام زاده باشد و تعامل میراث فرهنگی و اوقاف می‌تواند به جذب بیشتر زائر و گردشگر منتهی شود.

رونمایی از نشریه تخصصی اوقاف یکی دیگر از برنامه‌های این جشنواره بود، نشریه‌ای که خدمات بقاع متبرکه را در آن منعکس می‌کنند.

این جشنواره با تقدیر از نفرات برتر مدیران زیارتگاه‌های کشور به پایان رسید.

References

  1. ^خبرگزاری صدا و سیما، (www.iribnews.ir)

Authors: صاحب‌خبران - جدیدترین و آخرین اخبار ایران و جهان - علمی-فناوری

آخرین اخبار چند رسانه ای

پیشنهادات امروزمون چیه؟

ads
ads2