۲۱ مرداد: سالگرد سرگودفری هاوسفیلد مخترع انگلیسی
۱۰ سال پیش در چنین روزی سرگودفری هاوسفیلد مخترع و مهندس برق انگلیسی چشم از جهان فروبست. شهرت این دانشمند بزرگ بخاطر خدمات وی در اختراع دستگاههای نوین سیتیاسکن است. وی به همین دلیل در سال ۱۹۷۹ مفتخر به دریافت جایزه نوبل پزشکی گردید.
گودفری در نزدیکی ناتینگهامشایر انگلستان در ۲۸ اگست ۱۹۱۹ متولد شد. در کودکی شیفته تجهیزات برقی و مکانیکی بود. در خلال جنگ جهانی دوم گودفری در نیروی هوای انگلستان به عنوان داوطلب خدمت میکرد و در خلال همین جنگ بود که با مفاهیم اولیه الکترونیک و رادار آشنا شد. بعد از پایان پذیرفتن جنگ جهانی دوم گودفری وارد کالج مهندسی برق فارادی در لندن شد و توانست از آنجا فارغ التحصیل شود. در سال ۱۹۴۹ گودفری هاوسفیلد شروع به کار در شرکت EMI کرد. در این شرکت وی با نسلهای اولیه کامپیتورها آشنا شد و در سال ۱۹۵۸ وی جزو تیم سازنده کامپیوتر تمام ترانزیستوری EMIDEC 1100 برای کشور انگلستان بود. بعد از ساخت این کامپیوتر گودفری بر روی دستگاه سیتی شروع به کار کرد و با بهبود دستگاه سیتی در سال 1975 موفق به ارائه نمونهای برای انجام عکسبرداری کامل بدن شد.
دستگاه سیتیاسکن با عکسبرداری داخلی از بدن انسان کمک بسیاری به شناسایی بیماریها و مشکلات انسان میکند. این دستگاه با عبور پرتو ایکس از بدن بیمار عکس برداری و دریافت سیگنالها، اقدام به عکس برداری میکند. همین موضوع موجب شد تا در سال ۱۹۷۹ سرگودفری هاوسفیلد مفتخر به دریافت جایزه نوبل پزشکی شود.
سرانجام این مهندس برق انگلسی که اختراعش دنیای پزشکی را متحول ساخت در ۱۲ آگست سال ۲۰۰۴ در حالی که ۸۴ سال سن داشت از دنیا رفت.