دوربین جدید میدان-نوری لایترو (Lytro) این بار شبیه به دوربینهای عکاسی معمولی است و ۱۵۹۹ دلار قیمت دارد
لایترو اولین دوربین عکاسی میدان-نوری خود را حدود ۳ سال پیش روانه بازار کرد، دوربینی که از نظر شکل و شمایل ظاهری شبیه به هیچکدام از دوربینهای عکاسی نبود. کاربر میتواند حتی پس از گرفتن تصاویر مورد نظر خود بر روی بخشهای مختلف آن تغییر فوکوس داشته باشد. حال این کمپانی یک دوربین لایترو جدید را این بار با ظاهر مشابه دوربینهای عکاسی حرفهای و قابلیتهایی که تا به حال نظیر آنها را ندیدهایم، ارایه کرده است.
دوربین جدید لایترو ۱۵۹۹ دلار قیمتگذاری شده است. این دوربین از بدنه با ارگونومی مناسب و سنسور بزرگی بهره میبرد تا حتی عکاسان حرفهای نیز جذب فناوری Light Field شوند.
وقتی لایترو حدود ۳ سال پیش رونمایی شد، با وجود اینکه ایده پشت آن بسیار جذاب بود، اما نتوانست دنیای عکاسی را تکان دهد. بدنه معکب مستطیل شکل آن به هیچوجه برای عکاسان حرفهای جذاب به نظر نمیرسید، اما این دوربین قادر بود کاری را انجام دهد که تقریبا هیچ دوربین عکاسی قادر به انجام آن نبود. کاربر میتوانست پس از عکسبرداری و ذخیره تصویر بر روی هر قسمت از تصویر که بخواهد، تغییر فوکوس داشته باشد. این عمل توسط ترکیب نرمافزار پیچیده و سختافزار کارآمد میسر میشد، سختافزاری که نهتنها قادر به ذخیره تصاویر سهبعدی از یک شات است، بلکه اطلاعات مربوط به عمق صحنه را ذخیره میکند و از این رو میتوان بر روی هر قسمتی از دوربین تغییر فوکوس را اعمال نمود.
پس از لایترو شرکتهای مختلف تولید کننده تلفنهای هوشمند نسبت به ارایه قابلیت مشابه این شرکت اقدام کردند. به عنوان مثال نوکیا نرمافزار Refocus را ارایه کرد که چندین تصویر پشت سرهم با فوکوسهای مختلف را میگیرد و با ترکیب آنها، قابلیت تغییر فوکوس پس از تصویر برداری را ارایه میدهد و پس از آن نیز سامسونگ در گلکسی اس ۵، الجی در G Pro 2 و سونی در اکسپریا Z2 قابلیتهای مشابهای را ارایه کردند. اچتیسی نیز با معرفی تلفن دو دوربینه One M8 راهحل مشابه لایترو را ارایه کرد.
دوربین جدید لایترو برای اولین بار به همراه لنز Lytro Illum ارایه شده است. این لنز نیز در نوع خود از طراحی منحصر به فرد و خاصی بهره میبرد. برای مقایسه بهتر، لنز 70-200mm کانن از ۲۲ تکه شیشه ساخته شده است، اما لنز 30-250mm ایلوم با دیافرگم f/2 تنها از ۱۳ تکه شیشه ساخته شده است. دلیل این موضوع نیز مربوط به روشی است که کانن برای انتقال نور به سنسور بکار میبرد و برای انتقال صحیح نور مجبور است تا از تکههای بیشتری از شیشه استفاده کند که خود منجر به سنگینتر شدن لنز کانن در مقایسه با Illum لایترو میشود. اما سنسور خاص لایتور قادر است جهت نور ورودی را به خوبی تشخیص داده و اطلاعات مربوط به آن را ذخیره کند.
دوربین جدید لایترو مجهز به یک صفحه نمایش ۴ اینچ لمسی است که از طریق آن و در خود دوربین نیز میتوان تغییر فوکوس را پس از تصویر برداری اعمال کرد. بسیاری از دوربینهای DSLR از نرمافزار و رابط کاربری پیچیدهای بهره میبرند که کار کردن با آنها برای کاربران تازهکار دشوار است، اما در عوض لایترو از رابط کاربری شبیه به تلفنهای هوشمند در دوربین جدید خود استفاده نموده تا لذت کار کردن با Lytro Illum دو چندان شود. کاربر به سادگی میتواند کنترل کاملی بر روی سرعت شاتر، حساسیت ISO، حالتهای مختلف تصویر برداری و غیره داشته باشد.
در دل این دوربین یک سنسور ۴۰ مگاری (Megaray) قرار گرفته است که این دوربین را قادر میسازد تا ۴۰ میلیون اشعه نور را جذب کند. برای اینکه تفاوت این سنسور را با سنسور اولی لایترو مقایسه کنید جالب است بدانید که نسخه اول تنها قادر به ذخیره ۱۱ مگاری بود. حداکثر سرعت شاتر این دوربین به 1/4000 (یک چهار هزارم ثانیه) میرسد که لایترو را برای عکس برداری از صحنههای ورزشی نیز مناسب میکند.
از آنجایی که نرمافزار این دوربین نیاز به پردازش سنگین دارد، لایترو از پردازنده پر قدرت دنیای موبایل یعنی Snapdragon 801 ساخت کوالکام در این دوربین استفاده کرده است.
هر چند کاربر میتواند کنترل کاملی بر روی تصاویر گرفته شده از طریق نرمافزار داخلی دوربین داشته باشد با این حال، این کمپانی یک نرمافزار مستقل را نیز برای آن تهیه کرده است که از طریق آن میتوان افکتهای مختلف را بر روی تصاویر اعمال کرد. به عنوان مثال میتوان از طریق نرمافزار اختصاصی لایترو تصاویر سه بعدی ایجاد کرد یا بر روی بخشهای مختلف تصاویر تغییر فوکوس را تجربه نمود. لایترو همچنین با کمپانی ادوبی توافق نموده تا این کمپانی در نرمافزارهای Lightroom و Photoshop پشتیبانی از اطلاعات ذخیره شده در باره عمق تصویر را اضافه کند.
ادامه مطلب http://www.zoomit.ir/articles/video-audio/digital-camera/10800-lytro-illum-camera